Η τάση κατασκευής επίπλων από άχρηστες παλέτες διαρκώς αυξάνεται. Οι λόγοι είναι φανεροί, πρώτον  διότι δημιουργούν μια country style ατμόσφαιρα στον χώρο μας που είναι από τις πιο φιλόξενες διακοσμήσεις, δεύτερον γιατί το υλικό τους είναι πολύ ανθεκτικό και κατά συνέπεια και τα έπιπλα τους και τρίτον
η κατασκευή τους δεν απαιτεί να ξοδέψετε πολλά χρήματα και χρόνο.

1. με ένα πριόνι, ένα ηλεκτρικό κατσαβίδι με λίγες πρόκες, μερικές παλέτες, ένα χαρτί τριψίματος, ένα πινέλο και βερνίκι θα έχετε ένα νέο κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο σας.

2. πολύ εύκολη κατασκευή για την άνεση που προσφέρει αυτή η καρέκλα. Το σχέδιο δείχνει τις μετατροπές που χρειάζονται βήμα προς βήμα.

3.με μερικές παλέτες θα μπορέσετε να φτιάξετε ένα έπιπλο-σύνθεση για την εικόνα και τον ήχο του χώρου που θέλετε να διακοσμήσετε. Ακόμα μέσα στα κενά που δημιουργούν τα ξύλα μπορείτε να κρύψετε μικρά led λαμπάκια ακόμα και αυτά που πωλούνται την περίοδο των Χριστουγέννων και να δημιουργήσετε έναν ατμοσφαιρικό φωτισμό στον χώρο σας.

4. ολόκληρο το καθιστικό σας μπορείτε να φτιάξετε από παλέτες χωρίς ιδιαίτερο κόστος και όσο μεγάλο θέλετε, φτιάχνοντας ένα φιλόξενο σαλόνι για εσάς και τους φίλους σας.

5. πάρτε τις φαρδιές τάβλες από τις παλέτες και επενδύστε έναν τοίχο του σπιτιού σας ή τον τοίχο της πλάτης του κρεβατιού σας. Με αυτον τον τρόπο θα πετύχετε μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα.

6. φτιάξτε ράφια για την κουζίνα σας ή για το καθιστικό σας

7. ακόμα και σκάλες για το σπίτι σας ή για τον χώρο εργασίας σας. Προσοχή μόνο να να κατασκευαστεί έτσι ώστε να είναι σταθερή και ασφαλής.

8. την χρήση βιβλιοθήκης μπορεί να κάνει αν έχετε φαντασία! τοποθετείστε όρθιες τις παλέτες ακόμα και μια δεύτερη σειρά από πάνω και δημιουργείστε μια coynrty style βιβλιοθήκη.

9. καθίστε μια Κυριακή με το παιδί σας και φτιάξτε μαζί ένα γραφείο για το δωμάτιο του και στο τέλος της κατασκευής θα δείτε την χαρά της ικανοποίησης και της δημιουργίας να λάμπουν στο πρόσωπο του.

10. αφήστε την φαντασία σας να ταξιδέψει και θα δείτε τις επιλογές κατασκευής διαφόρων σχεδίων πολλαπλών χρήσεων

ω

Πλέον τις παλέτες δεν θα τις ξαναδείτε σαν άχρηστα αντικείμενα, οπλιστείτε με θέληση και δημιουργείστε και στο τέλος θα ανταμειφθείτε.
Επίσης περιμένουμε να μας στείλετε τις δικές κατασκευές και να τις δείξουμε εδώ μαζί με κάποια tips της κατσκευής σας….

homie.gr