Τα φυτά στο εσωτερικό του σπιτιού μας ίσως είναι ένα από τα απαραίτητα αξεσουάρ της διακόσμησης. Ο κάκτος είναι μια ωραία επιλογή.
Οι κάκτοι είναι φυτά που μας ήρθαν επί τω πλείστον από την Αμερική, είναι φυτά που μεγαλώνουν και ευδοκιμούν σε περιοχές με υψηλές θερμοκρασίες και με ελάχιστο νερό. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως δεν θέλουν πότισμα και περιποίηση. Μεγαλώνουν αργά και αυτό τα κάνει την αξία των μεγαλόσωμων κάκτων να εκτοξεύεται. Υπάρχουν ήδη κάκτων που δεν ξεπερνούν τα 15 εκατοστά και η ηλικία τους είναι μισός αιώνας.

Ανάλογα με το είδος του κάκτου πρέπει να προμηθευτούμε και το αντίστοιχο χώμα και να του παρέχουμε την δική του φροντίδα. Το σίγουρο είναι πως οι ανάγκες του επί καθημερινής βάσεως είναι πολύ λιγότερες από ένα άλλο φυτό. Τις τεχνικές λεπτομέρειες και πληροφορίες θα σας τις πει ο Γεωπόνος από τον οποίο θα το προμηθευτείτε. Καθώς απαγορεύεται από τον νόμο να το περισυλλέξετε αν το βρείτε τυχαία σε κάποια πλαγιά και εκτός αυτού, δύσκολα θα το κρατήσετε ζωντανό.

Εμείς λοιπόν είμαστε εδώ καθαρά για το διακοσμητικό κομμάτι με το οποίο μπορούμε να εκμεταλλευτούμε έναν κάκτο.

Ο κάκτος επειδή είναι η φύση του τέτοια, δεν έχει φύλλα, βλέπουμε καθαρά το σχέδιο του κορμού του. Πάντα σε σχέση με το είδος του είναι σαν να βλέπουμε ένα γλυπτό φιλοτεχνημένο από την φύση.  Παλαιότερα το βλέπαμε να διακοσμεί χώρους με Wabi Sabi  ύφος.  (Μάθετε τι είναι το διάσημο πλέον είδος διακόσμησης Wabi-Sabi ) όμως τώρα το παρατηρούμε και σε modern style deco.

 

Αν έχετε μικρά παιδάκια στο σπίτι καλό είναι να μην το τοποθετήσετε σε σημείο που να είναι εύκολα προσβάσιμο από εκείνα. Καθώς τα αγκάθια του είναι πολύ μυτερά και κοφτερά. Μπορείτε να βρείτε και κάποιο είδος που να μην έχει ακίδες. Αν έχετε κάποιο μεγαλόσωμο και άτακτο 🙂 κατοικίδιο πρέπει επίσης να είστε λίγο προσεκτικοί καθώς  οι ρίζες των κάκτων δεν ταξιδεύουν σε μεγάλο βάθος και αυτός είναι ο λόγος που δεν είναι πολύ σταθερά.

 

Ένας πίνακας ζωγραφικής πρέπει να έχει το κάδρο του για να αναδειχθεί. Το ίδιο και ένας κάκτος. Μην λυπηθείτε τον χρόνο σας και ψάξτε να βρείτε την σωστή γλάστρα που θα αναδείξει το φυτό και το είδος διακόσμησης που θέλετε να πετύχετε.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο instagram για καθημερινές ιδέες εσωτερικής διακόσμησης πατήστε στην εικόνα

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

source – photograph

homie.gr