Μπορεί να έχουμε ένα ολοκληρωμένο σαλόνι και όλα τα έπιπλα να κάθονται στην θέση τους, όμως το σαλόνι μας παραμένει άνοστο. Η λύση είναι μια προσθέστε ένα πολύ εντυπωσιακό έπιπλο ως ένα άλλο έργο τέχνης.

Αν παρακολουθείτε φωτογραφίες μόδας, εσωτερικής διακόσμησης θα παρατηρήσετε πως στα περισσότερα σαλόνια υπάρχει ένα έπιπλο που ξεχωρίζει από όλη την υπόλοιπη διακόσμηση. Σίγουρα δεν είναι άσχετο με το ύφος (style) του χώρου, όμως κλέβει την παράσταση απ’ όλα τα υπόλοιπα έπιπλα.

Μια καρέκλα έργο τέχνης σίγουρα θα δώσει ένα ξεχωριστό ύφος στο σπίτι σας.
photo by apartmentdecor.com

Το έπιπλο αυτό δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποιο συγκεκριμένο. Μπορεί να είναι απλά ένα ανάκλιντρο ή το coffee table του σαλονιού μας. Επίσης μπορεί να είναι κάποιο συμπληρωματικό έπιπλο όπως μια μπουκαλοθήκη ή ένα πολύ εντυπωσιακό φωτιστικό.

Το κοινό χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει το έπιπλο που συζητάμε,ίσως συμφωνήσουμε όλοι πως είναι το μέγεθος του. Δηλαδή δεν μπορεί να θεωρηθεί ένα πολύ μικρό αξεσουάρ σε κάποιο ράφι. Αν βέβαια έχουμε κάποιο αντικείμενο αξίας, πρέπει να του αφιερώσουμε μεγαλύτερο χώρο απ’ όσο θα αφήναμε σε ένα κοινό αντικείμενο. Ο χώρος που του πρέπει είναι ανάλογα της αξίας του κατά κύριο λόγο και του μεγέθους του κατά δεύτερο λόγο.

Καταλήγουμε λοιπόν στα συμπεράσματα πως θα ήταν εντυπωσιακό να τοποθετήσουμε ένα ιδιαίτερο έπιπλο στον χώρο μας. Το έπιπλο αυτό μπορεί να είναι

  1. Έπιπλο τηλεόρασης
  2. Κατασκευή τζακιού
  3. Κάποιο φωτιστικό δαπέδου
  4. Μπαρ ή μπουκαλοθήκη
  5. Φωτιστικό οροφής
  6. Καναπές
  7. Τραπεζάκι καθιστικού
  8. Σκαμπό ή ανάκλιντρο
  9. Καρέκλα ή μονοθέσιος καναπές
  10. Κάποιο ογκώδες έργο τέχνης (ή μικρότερο με τον χώρο που του αναλογεί)

Μην προσπαθήσετε να έχετε περισσότερα από ένα τέτοια “εντυπωσιακά” έπιπλα στον χώρο σας. Επειδή μιλάμε για κυρίαρχα κομμάτια, το ένα θα καταπιεί το άλλο και στο τέλος θα βλέπουμε ένα φλύαρο θέαμα χωρίς να εκτιμούμε κανένα.

source photos

Ακολουθείστε μας στο instagram για καθημερινές ιδέες εσωτερικής διακόσμησης πατήστε στην εικόνα

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr

homie.gr