Οι εξωτερικοί χώροι είναι η πρώτη αίσθηση που εκλαμβάνουμε από ένα κτίριο. Θα έχει τύχει να έχουμε εντυπωσιαστεί από ένα κτίσμα ή γενικότερα από μια κατασκευή που την αντικρίσαμε νύχτα και φωτισμένη
ενώ έχουμε περάσει ξανά από το ίδιο σημείο με φυσικό φωτισμό χωρίς να έχουμε προσέξει και εκτιμήσει ανάλογα την αισθητική του. Συχνά λέμε πόσο σημαντικός είναι ο φωτισμός των χώρων.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μερικές λύσεις για να κάνουμε πιο εντυπωσιακό τον εξωτερικό μας χώρο, χωρίς να ξοδέψουμε πολλά χρήματα, απλά με έξυπνους τρόπους ανάδειξης των θετικών στοιχείων.

1.Μπορούμε να φωτίσουμε τις γλάστρες ή τις ζαρντινιέρες μας βάζοντας πίσω από αυτές φωτιστικά σποτ. Θα αναδειχθεί το φυτό μας καθώς θα το κάνει να ξεχωρίσει από το υπόλοιπο τοπίο πίσω από αυτό. Μην ξεχνάμε να είναι αδιάβροχα τα σποτ.

2. Φωτίστε τους διαδρόμους με χαμηλού φωτισμού φωτιστικά στο πιθανό πεζούλι που περιβάλει τον διάδρομο του κήπου μας.

   

3. Αν έχουμε ψηλά δέντρα στον κήπο μας. Είναι πολύ εντυπωσιακό να φωτίσουμε τον κορμό του από την βάση του. Πρέπει να προσέξουμε η δέσμη του φωτός να μεγαλώνει διάμετρο και να μην παραμένει η λεπτή δέσμη για να αναδείξουμε όλο το κάτω μέρος του φυλλώματος.

   

4. Μπορούμε να βάλουμε φαναράκια (με ηλεκτρική λάμπα) σε διάφορα σημεία, όχι μόνο στον διάδρομο όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία, αλλά και σε κάποια “τυχαία” σημεία μέσα στον κήπο.

 

5. Αν στον διάδρομο μας δεν υπάρχει πεζούλι υπάρχουν όμορφα διακριτικά σποτ χαμηλού ύψος έτσι ώστε να μην σκοντάφτουμε όταν περπατάμε πάνω από αυτά. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο όμορφο.

 

6. Αν έχουμε πτυχές από κάποια κατασκευή στον εξωτερικό μας χώρο μπορούμε να τοποθετήσουμε ταινίες από led εξωτερικού χώρου ή απλές ελαστικές σωλήνες φωτισμού. Μην το παρακάνετε με πολλούς φωτισμούς τέτοιου είδους γιατί μπορεί το αποτέλεσμα από αριστοκρατικό και όμορφο να γίνει κακόγουστο.

 

7. Βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει και κατασκευάστε κάτι που θα είναι μοναδικό και καλλιτεχνικό!

 

 

8. Στα μεγάλα γνωστά πολυκαταστήματα με είδη σπιτιού, θα βρείτε τις παρακάτω διακοσμητικές γλάστρες οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε μπαλκόνι.

9. Αν έχουμε διαφορετικά υλικά στο δάπεδο του κήπου μας τότε μπορούμε να κάνουμε πιο διακριτή την διαφορά αυτή με μια ελαστική σωλήνα φωτισμού ή με μια ταινία led εξωτερικού χώρου.

10. Για ένα πιο boho style μπορείτε να περάσετε από ξύλινα κοντάρια λαμπάκια μεγάλης διαμέτρου και να φωτίσετε κάποια σημεία του κήπου σας ή από έναν διάδρομο. Πρέπει να είναι μονόχρωμα, χαμηλής έντασης (ιδανικό είναι να έχουν ροοστάτη για ρύθμιση έντασης) και θερμού φωτός.

source – πηγή

homie.gr