Μόλις κάνατε μετακόμιση στο νέο σας σπίτι, βάλατε τα έπιπλα στους χώρους και η ηχώ που ακούγατε όταν ήταν άδειο συνεχίζει να υπάρχει; Τι κάνουμε;
Η λύση είναι απλή και πιο εύκολη απ’ όσο φαντάζεστε. Ένας συνδυασμός κινήσεων θα σας εκμηδενίσει την ενοχλητική ηχώ καθώς δεν μπορείς να μιλήσεις, ούτε να ακούσεις μουσική, ούτε να δεις τηλεόραση αφού ένα βουητό επιστρέφει στα αυτιά μας μόλις κάνουμε κάτι από τα παραπάνω.
Αυτό συμβαίνει όταν υπάρχουν μεγάλα κουφώματα στον χώρο ή γυαλιστερό δάπεδο (μωσαϊκό, πλακάκι) ή συνδυασμός και των δύο. Υλικά δηλαδή που δεν απορροφούν καθόλου τον ήχο αλλά τον αντανακλούν.

Για να αποφύγουμε αυτό το ενοχλητικό φαινόμενο πρέπει λοιπόν να πράξουμε τα εξής:
1. Βάζουμε μοκέτα στον χώρο

2. Βάζουμε κουρτίνες στα κουφώματα και καλύτερα θα ήταν να είναι από βαρύ ύφασμα.

Κάνοντας τα δύο παραπάνω θα παρατηρήσουμε ήδη μεγάλη διαφορά αφού πλέον τα δύο βασικά λεία υλικά του χώρου τα καλύψαμε!
Στην περίπτωση που θέλουμε ακόμα περισσότερη ηχομόνωση και να περιορίσουμε και την μεταφορά του ήχου έξω από το συγκεκριμένο χώρο πρέπει να βάλουμε κάποιες “ηχοπαγίδες”. Οι ηχοπαγίδες αυτές είναι απλά κάδρα που από την πίσω τους πλευρά έχουν ηχομονωτικό (αφρολέξ αυγουλιέρα που βρίσκουμε στα καταστήματα με μονώσεις). Όσο περισσότερα τέτοια καδράκια κρεμάσουμε στον χώρο μας τόσο περισσότερο θα περιορίσουμε το “ταξίδι” του ήχου μέσα στο δωμάτιο και εκτός αυτού. Μπορούμε ακόμα και μόνοι μας να φτιάξουμε ηχοπαγίδες.
Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν και θα τα καταφέρετε καθώς είναι πολύ απλό.

source – πηγή

homie.gr