Η μεγάλη άδεια του καλοκαιριού έφτασε, αν δεν έχετε φύγει ακόμα για διακοπές μάλλον θα προετοιμάζεστε για την μεγάλη έξοδο του Αυγούστου. Γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε στο σπίτι σας ώστε να ξεκινήσετε τις διακοπές σας χωρίς να έχετε το μυαλό σας στο σπίτι;
Χρειάζεται να ασχοληθούμε μόνο λίγη ώρα για να θωρακίσουμε το σπίτι μας από μικρές ή μεγάλες εκπλήξεις που μπορεί να υπάρξουν κατά την επιστροφή μας από τις διακοπές.


1. Ψυγείο

Είναι μια καλή ευκαιρία να κάνουμε μια απόψυξη στο ψυγείο μας. Αδειάστε και καθαρίστε το μια μέρα πριν την αποχώρηση και αφήστε το ανοιχτό. Αυτή η πράξη θα σας βοηθήσει έπειτα να κατεβάσετε τον γενικό του διαμερίσματος σας και να σας βγάλει την σκέψη που βασανίζει το μυαλό μας κάθε φορά που φεύγουμε από το σπίτι “Μήπως ξέχασα ανοιχτή την τάδε συσκευή;”


2. Γενικός νερού


Είναι ίσως η πιο βασική ενέργεια που πρέπει να κάνετε. Κλείστε τον γενικό διακόπτη του νερού που υδροδοτεί το σπίτι σας. Ακόμα καλύτερα είναι να κλείσετε τον διακόπτη στο πεζοδρόμιο αμέσως πριν τον μετρητή σας. Το καλοκαίρι η πίεση του δικτύου της ΕΥΔΑΠ ανεβαίνει, καθώς οι ανάγκες των νοικοκυριών είναι μικρότερες. Αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο σε ένα κακοσυντηρημένο σπίτι ή απλά σε ένα οξειδωμένο εξάρτημα που δεν έχουμε παρατηρήσει αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να σπάσει μέσα στο σπίτι μας (αφού η πίεση αυξηθεί).


3. Ηλεκτρικό ρεύμα


Αν δεν μπορείτε να κλείσετε τον γενικό λόγω ψυγείου ή συναγερμού τότε κατεβάστε όλες τις άλλες ασφάλειες και αφήστε ανοιχτές τις αντίστοιχες που θα επιτρέπουν να ηλεκτροδοτούνται τις συγκεκριμένες συσκευές που θέλετε. Βγάλτε από την πρίζα τις συσκευές που παραμένουν σε σηκωμένη ασφάλεια.


4.Φυτά


Οργανωθείτε ώστε να μην καταστραφούν τα αγαπημένα σας φυτά. Είπαμε πιο πάνω πως πρέπει να κλείσουμε τον γενικό διακόπτη του νερού και να κλείσουμε τις ηλεκτρικές ασφάλειες. Οπότε αυτό που μπορείτε να κάνετε για να μην χαλάσουν τα φυτά σας είναι να προμηθευτείτε με μερικά μπουκάλια νερού. Γεμίστε τα τρυπήστε το καπάκι με μια πρόκα και καρφώστε τα ανάποδα στην γλάστρα. Αυτό θα επιτρέπει να αδειάζει λίγο λίγο το νερό. Αν λείψετε αρκετές ημέρες βάλτε περισσότερα μπουκάλια.


5. Χρήματα και αντικείμενα αξίας


Η εποχή έχει κάνει πολύ κόσμο να φυλάει χρήματα και αντικείμενα αξίας στο σπίτι. (Κακώς βέβαια αφού με ένα πολύ μικρό κόστος μπορείτε να νοικιάσετε μια θυρίδα σε ένα κατάστημα τραπέζης και να μην έχετε κανένα άγχος). Πάρτε μαζί σας ότι έχει αντικειμενική ή συναισθηματική αξία καθώς όσο καλά και αν νομίζετε πως τα έχετε κρυμμένα, οι κλέφτες έχουν περισσότερο χρόνο να ψάξουν και δυστυχώς περισσότερες πιθανότητες να τα βρουν.

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο instagram για καθημερινές ιδέες εσωτερικής διακόσμησης πατήστε στην εικόνα

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr