Θέλουμε να κάνουμε μια αλλαγή στο σπίτι μας όμως δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε μεγάλο “πανικό” γιατί ούτε χρόνο έχουμε αλλά ούτε και τα χρήματα. Ας δούμε λοιπόν τι μπορούμε να αλλάξουμε μόνοι μας σε ένα μόνο σαββατοκύριακο.
Ήρθε η ώρα να πάρουμε το πινέλο στα χέρια μας και να ξεκινήσουμε να βάφουμε. Αν σκεφτούμε έξυπνα και έξω από τα όρια της συνήθειας τότε θα δούμε σημεία στο σπίτι που μπορούμε να τους αλλάξουμε χρώμα και να δώσει ένα ιδιαίτερο και εντυπωσιακό ύφος.

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

1. Το τζάκι μας είναι ένα σημείο που παίζει κυρίαρχο ρόλο στο σπίτι, μια μικρή αλλαγή και κατευθείαν θα αισθανθούμε σαν να κάναμε ανακαίνιση στο σαλόνι μας. Μπορείτε να βάψετε εσωτερικά την εστία σε ένα ιδιαίτερο χρώμα (αν δεν χρησιμοποιείται) ή και γύρω  από αυτήν. Όπως στις παρακάτω φωτογραφίες.

2. Οι πόρτες του σπιτιού μας. Αν μένουμε πολλά χρόνια σε ένα σπίτι χωρίς να έχουμε κάνει κάποια αλλαγή, το μάτι μας έχει ομογενοποιήσει όλες τις λεπτομέρειες της κατοικίας. Μπορούμε να αλλάξουμε τα χρώματα στις πόρτες του σπιτιού μας. Είναι μια κίνηση που θα επιφέρει αλλαγές σε όλους τους χώρους. Μην διστάσετε να τις βάψετε μαύρες, θα δείχνουν πιο στιβαρές και αριστοκρατικές.

3. Μπορεί να έχουμε παλιά καλοριφέρ με εμφανείς τις θερμαντικές “φέτες”. Βάψτε τα με ένα χρώμα διαφορετικό από το σύνηθες άσπρο και από παλιά καλοριφέρ θα γίνουν έργα τέχνης και άποψης στον χώρο σας.

4. Μια αλλαγή στην πλάτη του κρεβατιού, στον χώρο που περνάμε τις περισσότερες ώρες όταν βρισκόμαστε στο σπίτι, θα αλλάξει όλη την ψυχολογία μας και η αίσθηση της αλλαγής θα μας ανανεώσει ολοκληρωτικά. Είναι η πιο εύκολη αλλαγή από αυτές σας παρουσιάζουμε σήμερα.

5. Η οροφή του σπιτιού είναι ένα σημείο που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το λευκό χρώμα. Think out of the box και αλλάξτε αυτό το κλισέ στο δικό σας σπίτι. Αν το εσωτερικό ύψος του σπιτιού είναι χαμηλό αποφύγετε τα σκούρα χρώματα γιατί θα μας δημιουργήσει την αίσθηση του ακόμα χαμηλότερου.

6.Πρεβάζια πορτών και περασμάτων. Αν το χέρι σας είναι σταθερό τολμήστε στην αλλαγή αυτή. Αν δεν είναι σταθερό καλύτερα να το αποφύγετε, αφού το κακό “κόψιμο” στις γωνίες θα μας επιφέρει μια κακοτεχνία που θα υπερκαλύπτει την ομορφιά της αλλαγής.

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

source – πηγή

homie.gr