Το σπίτι μας μπορεί να είναι καθαρό σε γενικές γραμμές, όμως στην όψη δεν φαίνεται καθαρό. Ποια είναι τα στοιχεία που κάνουν το σπίτι μας να φαίνεται βρώμικο- καθαρό.

Αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας σαν κανόνα είναι πως στον χώρο μας πρέπει τα αντικείμενα να είναι τακτοποιημένα στην θέση τους. Ακούγεται πολύ απλό αλλά δεν είναι τόσο. Δείτε ποια είναι τα tips που πρέπει να προσέχουμε

1. Αφαιρέστε τα αντικείμενα που “περισσεύουν” απ’ όλους τους χώρους.

Κοιτάξτε τις δύο παρακάτω φωτογραφίες. Θα δείτε δύο σαλόνια, το ένα είναι αρκετά φορτωμένο με διακοσμητικά αξεσουάρ και το δεύτερο έχει διακοσμηθεί με μια πιο αφαιρετική ματιά. Στην πραγματικότητα και τα δύο είναι καθαρά, όμως πιο από τα δύο φαίνεται πιο τακτοποιημένο;

Όσο καθαρότερες είναι οι επιφάνειες στο σπίτι μας τόσο πιο καθαροί φαίνονται οι χώροι. Όταν λέμε καθαρές επιφάνειες δεν εννοούμε από σκόνη αλλά από αντικείμενα, συνήθως διακοσμητικά. Προσπαθήστε να θυμηθείτε πως ήταν το σπίτι που κατοικείτε, όταν μετακομίσατε μέσα σε αυτό και τώρα ρίξτε μια ματιά. Βρείτε τις διαφορές! Μόλις βρείτε τις διαφορές θα καταλάβετε τι πρέπει να αφαιρέσετε για να δείξει ξανά “καθαρό” το σπίτι σας. Αντικείμενα που δημιουργούν φλυαρία στην εικόνα ενός χώρου το κάνουν να μοιάζει ακατάστατο.

2. Στρώστε τα κρεβάτια, ισιώστε καλύμματα και μαξιλάρια στους καναπέδες.

Ο τακτοποιημένος χώρος βοηθάει και στην ψυχολογία μας

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω οι επιφάνειες πρέπει να δείχνουν μεγάλες. Θα έχετε παρατηρήσει πως ένα κρεβάτι που είναι άστρωτο και ακατάστατο, μόλις στρωθεί φαίνεται πολύ μεγαλύτερη η επιφάνεια του. Το ίδιο συμβαίνει και με τους καναπέδες.

3. Τακτοποιήστε ρούχα που βρίσκονται εκτός ντουλάπας

Συνεχίζοντας στον κανόνα, το ίδιο πρόβλημα μας δημιουργούν και τα ρούχα που δεν βρίσκονται στην θέση τους. Αν τα ρούχα δεν είναι στην ντουλάπα τότε θα βρίσκονται κάπου που δεν είναι προορισμένη η θέση τους να είναι εκεί ( εκτός αν είναι στα άπλυτα). Τακτοποιήστε τα ρούχα σας λοιπόν και θα δείτε πάλι τον χώρο σας να μεγαλώνει και να ανασαίνει.

4. Καθαρίστε τα ποτηράκια από τα κεριά σας

Αν χρησιμοποιείτε κεριά στον χώρο σας, μην ξεχνάτε να έχετε καθαρά τα κηροπήγια σας. Τα θαμπά και λερωμένα γυαλάκια δημιουργούν την αίσθηση του παρατημένου και βρώμικου.

5. Οι βρύσες σε λουτρά και κουζίνα πρέπει να είναι πάντα καθαρές.

Ακόμα και αν το design είναι λίγο παλαιότερο, αν γυαλίζει φαίνεται καινούργιο

Ένα απλό tip που μας δίνει την αίσθηση καθαριότητας στους χώρους του λουτρού και της κουζίνας είναι οι περιποιημένες βρύσες. Τα άλατα θαμπώνουν τις μπαταρίες. Ότι δεν γυαλίζει δείχνει την ηλικία του. Διατηρείστε τα γυαλιστερά και οι χώροι σας θα μείνουν νέοι για περισσότερο χρόνο.

6. Κουρτίνα ντουζιέρας

Αν έχετε κουρτίνα μπανιέρας ή ντουζιέρας μην ξεχνάτε να την διατηρείτε καθαρή. Αντικαταστήστε την γρηγορότερα απ’ ότι συνήθως για να είναι πάντα καινούργια. Σας συμβουλεύουμε, αν το λουτρό σας είναι μικρό να προτιμήσετε κουρτίνα ανοιχτού χρώματος.

7. Καθρέπτες πάντα καθαροί

Επειδή ο καθρέπτης είναι ένα σημείο που προσελκύει το βλέμμα ο αντικατοπτρισμός πρέπει να είναι πεντακάθαρος. Αν κοιτάμε σε έναν βρώμικο καθρέπτη τότε αυτό που βλέπουμε είναι, ένας χώρος ντυμένος με ένα “βρώμικο” φίλτρο.

Τζάμια και καθρέπτες καλό είναι να τα διατηρούμε πάντα καθαρά.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο instagram για καθημερινές ιδέες εσωτερικής διακόσμησης πατήστε στην εικόνα

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr