Αν μένετε σε σπίτι που δεν είστε ιδιοκτήτες αλλά ενοικιαστές, το μπάνιο είναι ένας χώρος που δεν είναι εύκολο να επέμβουμε για να το κάνουμε “δικό” μας. Θα έχει τύχει να απορρίψουμε ένα σπίτι, λόγω του ότι δεν έχει και τόσο καλαίσθητο λουτρό.


Εννοείται πως δεν είναι καλή ιδέα να αλλάξουμε πλακάκια και ήδη υγιεινής καθώς το κόστος είναι μεγάλο, ακόμα και να αντέχουμε το κόστος ο ιδιοκτήτης θα είναι αντίθετος στο να το συμψηφίσετε με τα ενοίκια. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε όμως είναι με έξυπνες και πονηρές λύσεις να μετατρέψουμε ένα παλιακό και κακόγουστο λουτρό να δείχνει μοντέρνο και στιλάτο!

1. Καθρέπτης – είναι ένα κεντρικό στοιχείο του λουτρού μην φοβηθείτε να βάλετε και έναν υπερμεγέθη καθρέπτη. Θα μπορούσε να έχει και ένα ξύλινο πλαίσιο αν σας αρέσουν οι rustic διακοσμήσεις.

2. Φωτισμός – Αν είστε καθημερινός αναγνώστης του homie.gr σίγουρα θα έχετε καταλάβει πόσο σημασία δίνουμε στον φωτισμό του χώρου. Ένας καλός φωτισμός μπορεί να αναδείξει τα καλά στοιχεία του χώρου και να κρύψει τα όχι και τόσο καλά

3. Ράφια – Αν χρειάζεστε χώρο αποθήκευσης είναι πολύ καλή λύση και θα σας προσθέσει αξία στο λουτρό. Μην βάλετε “φτηνιάρικα” όμως γιατί θα έχετε το άκρως αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θέλετε.

4. Φυτά – Επιλέγοντας ένα γλαστράκι που σας αρέσει και κάποια αρχιτεκτονικά φυτά εσωτερικού χώρου δεν φαντάζεστε πόσο καλό θα είναι το αποτέλεσμα.

5. Χαλί – Αν τα πλακάκια του δαπέδου δεν σας ενθουσιάζουν, βάλτε ένα χαλί και καλύψτε τα!

6. Σκάλα – Μπορείτε να την τοποθετήσετε πάνω από την λεκάνη (αν χρειαστεί βγάλτε τα πρώτα δύο σκαλοπάτια για να χωράει) ή μπορείτε να την ακουμπήσετε σε κάποιο τοίχο. Θα δημιουργήσετε αποθηκευτικό χώρο μέσα στο μπάνιο και είναι ομολογουμένως μια ιδιαίτερη νότα.

7. Κουρτίνα – Δώστε λίγο περισσότερη προσοχή στην επιλογή της κουρτίνας της μπανιέρας! Είναι μια value for money κίνηση που δεν θα μετανιώσετε!

8. Κάδρα – Διαλέξτε απλά και λιτά κάδρα!

Δείτε μια αλλαγή σε μια περίπτωση σαν αυτό που περιγράψαμε πιο πάνω!

source – πηγή

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο instagram για καθημερινές ιδέες εσωτερικής διακόσμησης πατήστε στην εικόνα

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr

homie.gr