Κάντε μερικές απλές αλλαγές και θα εξοικονομήσετε ενέργεια και χρήματα. Δεν είναι τίποτα δύσκολο απλά να έχουμε στον νου μας αυτά τα μικρά 9 πράγματα κατά την καθημερινότητα μας.

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

πηγή

  1. οι ανεμιστήρες δεν κρυώνουν τους χώρους αλλά τους ανθρώπους, είναι ανώφελο να αφήνουμε αναμμένο και να δουλεύει έναν ανεμιστήρα και να μην είμαστε μέσα στο δωμάτιο.

2. πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξουμε τις κοινές λάμπες του σπιτιού μας με άλλες, οικονομίας – ηλεκτρονικές. Στην ζωή μιας ηλεκτρονικής λάμπας έχουμε οικονομία ως και 35€

3. Μην ξεχνάμε ποτέ να κλείνουμε το φως κατά την έξοδο μας από ένα δωμάτιο, ο λόγος είναι απλός και δεν χρειάζεται επεξήγηση και είναι το ίδιο εύκολο να σβήσουμε όσο και να ανάψουμε μια ένα φως.

4. Δεν πρέπει τους καλοκαιρινούς μήνες να μαγειρεύουμε το απόγευμα και γενικά όταν έχουμε αναμμένο το κλιματιστικό. Γι’ αυτό ή μαγειρεύουμε αργά το βράδυ ή νωρίς το πρωί ή απλά ανοίξτε όλα τα παράθυρα κατά το μαγείρεμα, γιατί το κλιματιστικό δουλεύει και δεν παράγει έργο.

5. Μην αφήνουμε για πολύ ώρα ανοιχτό το ψυγείο γιατί δεν χάνουμε απλά ψύξη αλλά ενέργεια που ισούται με χρήματα. Ακόμα δεν πρέπει να είναι παραγεμισμένο ένα ψυγείο γιατί δεν λειτουργεί 100% έτσι καθώς δεν μπορεί να μεταφέρει την ψύξη μέσα του. Το ψυγείο για να λειτουργεί ξεκούραστα πρέπει να είναι γεμάτο κατά τα 2/3.

6. Από παιδιά γνωρίζουμε πως οι συσκευές που είναι stand by, μας κλέβουν πονηρά και αθόρυβα χρήματα. Πρέπει να τα κλείνουμε off και το λαμπάκι τους να σβήνει.

7. Όλες οι συσκευές που φορτίζουν όπως κινητά ή laptop πρέπει αφού φορτίσουν να τις αποσυνδέσουμε από την πρίζα ή από το φις.

8. Στην περίπτωση που έχουμε θερμοστάτη που μπορεί και ρυθμίζεται, τότε μην ξεχνάμε να το κάνουμε καθώς θα γλιτώσουμε πολλά χρήματα.  Θα μπορούσαμε να γλιτώσουμε ως και 150€ τον χρόνο.

9. Μια κακή συνήθεια είναι πως κοιμόμαστε στον καναπέ χωρίς να κλείνουμε την τηλεόραση. Είναι πολύ κακό αυτό γιατί είναι πασιφανές πως είναι χαμένη ενέργεια αλλά εκτός από το πορτοφόλι μας, κάνει κακό και στον ύπνο μας γιατί ο ύπνος με ανοιχτή TV δεν έχει τόσο ευεργετικά αποτελέσματα. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βάλουμε sleep timer στην τηλεόραση και να κλείσει λίγο αργότερα.

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr