Η κρίση εκτός από τα αρνητικά που δημιουργεί, έχει και πολλά θετικά. Ένα από τα θετικά είναι και η έρευνα για την μείωση του κόστους στις κατασκευές.Η κουζίνα είναι μαζί με τα λουτρά τα πιο κοστοβόρα τμήματα του σπιτιού.Συγκεκριμένα για την κουζίνα θα σας δείξουμε πως με μια ειδική αυτοκόλλητη μεμβράνη μπορεί να αλλάξει ολοκληρωτικά μια κουζίνα.

Έχει τύχει να δείτε πως τοποθετείται μια ταπετσαρία σε έναν τοίχο; Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορεί να εφαρμοστεί μια αντίστοιχη μεμβράνη σε κάποιο έπιπλο. Οι μεμβράνες είναι ευρέως διαδεδομένες τα τελευταία χρόνια και μάλιστα έχει αναβαθμιστεί πολύ και η ποιότητα τους, τόσο ώστε να χρησιμοποιούνται πλέον και για αλλαγή χρώματος σε αυτοκίνητα. Η διαδικασία είναι απλή :

Πρώτα πρέπει να ξεκρεμάσετε τα πορτάκια από τα ντουλάπια στα οποία θα εφαρμοστούν οι μεμβράνες. Θα χρειαστείτε μόνο ένα κατσαβίδι κατά προτίμηση στραβοκατσάβιδο με το οποίο θα ξεβιδώσετε την κεντρική βίδα του μεντεσέ από την μεριά που βιδώνει στο κουτί του ντουλαπιού.

Δεύτερον ξεβιδώστε και αφαιρέστε το πόμολο που έχει το πορτάκι. Από την πίσω πλευρά της πόρτας θα δείτε την βιδούλα.

Τρίτον καθαρίστε καλά το πορτάκι με οινόπνευμα έτσι ώστε να μην υπάρχουν λίπη ή γενικά ρύποι που δεν θα αφήσουν να κολλήσει καλά η αυτοκόλλητη μεμβράνη.

Τέταρτον, κόβουμε την μεμβράνη περίπου όσο είναι το πορτάκι και λίγο παραπάνω ώστε να γυρίσουμε και το σόκορο της πόρτας. (Από την μέσα πλευρά δεν χρειάζεται να γυρίσει το αυτοκόλλητο)

Πέμπτον, ξεκολλάμε τμήμα του της μεμβράνης τόσο ώστε να μπορεί να κολληθεί στην μια πλευρά της πόρτας και στην συνέχεια τραβάμε το προστατευτικό χαρτί ώστε να συνεχίσουμε να κολλάμε την μεμβράνη πάνω στο πορτάκι. Θα χρειαστείτε μια πλαστική σπάτουλα για να στρώνετε καλά την μεμβράνη και στην περίπτωση που φυλακίσετε μια φυσαλίδα να την οδηγήσετε σπρώχνοντας την προς τα έξω. Πιέστε καλά με την σπάτουλα και με τα χέρια σας για να κολλήσει καλά.

Έκτον, γυρίστε το πορτάκι ανάποδα ώστε να βλέπετε τα τμήματα των πλαϊνών (σόκορο) και κόψτε με μια φαλτσέτα διαγώνια τις τέσσερις ακμές της πόρτας. Γυρίστε τα 4 τμήματα που έχουν δημιουργηθεί και κόψτε με την φαλτσέτα ότι περισσεύει (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χάρακα). Πιέστε καλά ότι κολλήθηκε τώρα και με ένα πιστολάκι μπορείτε να ζεστάνετε την μεμβράνη για να κολλήσει καλύτερα. Προτείνουμε να βάλετε ελάχιστη κόλλα στιγμής στις πλευρές αυτές.

Τέλος βιδώστε ξανά τα πορτάκια και είναι έτοιμη η νέα σας κουζίνα.

πηγή φωτογραφίας

TIP – το αποτέλεσμα είναι καλύτερο αν τα πορτάκια είναι εντελώς ίσια και δεν έχουν εσοχές και πτυχές.

Μπορείτε να το εφαρμόσετε και σε κουζίνα σπιτιού που νοικιάζετε αφού κάποιες μεμβράνες ξεκολλούν χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στα υφιστάμενα χρώματα.

Ωραία τα λόγια αλλά επειδή είμαστε και οπτικοί τύποι ας δούμε τι περιγράψαμε παραπάνω σε ένα ολιγόλεπτο βίντεο που δείχνει πόσο εύκολη είναι η διαδικασία.

homie.gr