Το κεφαλάρι του κρεβατιού στο υπνοδωμάτιο μας είναι το βασικό αρχιτεκτονικό στοιχείο του χώρου. Αν πρέπει να κάνουμε μια υπερβολή στον χώρο της κρεβατοκάμαρας τότε το κεφαλάρι είναι το σημείο που ενδείκνυται να το τολμήσουμε.

Πάντα στον σχεδιασμό η φαντασία μας είναι ο σύμμαχος, η λειτουργικότητα είναι η φωνή της λογικής και το κόστος είναι ο εχθρός 🙂
Για άλλη μια φορά θα προσπαθήσουμε να σας παρουσιάσουμε ευφάνταστες ιδέες και κατασκευές που παράλληλα είναι προσιτές για όλα τα βαλάντια.

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

Μια εύκολη και γρήγορη αλλαγή που θα αλλάξει όλη την όψη του κρεβατιού σας είναι η επιλογή “μεγάλα κάδρα”. Είναι πανάκριβα να βρείτε ένα έτοιμο, μπορείτε όμως να απευθυνθείτε σε ένα κατάστημα μεγάλων εκτυπώσεων έχοντας βρει την εικόνα που θέλετε και να σας το εκτυπώσει σε πανί με κόστος γύρω στα 40 – 50€ το τετραγωνικό μέτρο. Δείτε το άρθρο μας για μεγάλους πίνακες στο σπίτι, με πολλές ιδέες.

Αν σας αρέσει η παρακάτω φωτογραφία δεν έχετε παρά να μεταβείτε αύριο το πρωί στον ξυλουργό της γειτονιάς σας και να του πείτε να σας βρει φύλλα από οικονομικά ξύλα, να σας τα κόψει στο μέγεθος που θέλετε και να σας τα βάψει στον χρωματισμό που επιθυμείτε. Η τοποθέτηση είναι εύκολη μα αν δεν έχετε χρόνο αναθέστε στον ίδιο και την τοποθέτηση τους. Αυτό που κάνει πιο εντυπωσιακή την κατασκευή είναι ο φωτισμός. Τοποθετείστε τα ξύλα έτσι ώστε να αφήνουν κενά για να μπει στην συνέχεια κρυφός φωτισμός. Ενημερώστε τον ηλεκτρολόγο σας γιατί θα χρειαστεί μια μικρή προεργασία πριν την τοποθέτηση των ξύλων.

Αν είστε διατεθειμένοι να δώσετε λίγο περισσότερα χρήματα, μπορείτε να επιλέξετε μια φέτα από κορμό ξύλου. Σίγουρα θα είναι μοναδικό το σχήμα και ο χώρος σας.

Ένα φοιτητικό σπίτι είναι συνήθως ένα μικρό διαμέρισμα που νοικιάζουμε και που δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε πολλά χρήματα για να το διακοσμήσουμε. Με το βάψιμο και μόνο μπορούμε να δώσουμε έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα!

Με μια μονωτική ταινία και λίγο την καλλιτεχνική σας φύση θα κάνετε ένα έργο τέχνης με τα χεράκια σας.

Παλιά παντζούρια και πόρτες δεν είναι σκουπίδια όπως έχουμε πει και σε παλαιότερο άρθρο.( Πως να αξιοποιήσετε τα παλιά παντζούρια )

Αν ταιριάζει στο στιλ διακόσμησης του σπιτιού σας είναι μια ιδιαίτερη ιδέα που σίγουρα θα σας κερδίσει. Το κόστος είναι και εδώ πολύ χαμηλό αν έχετε τα παντζούρια. Θα χρειαστεί μόνο να περιποιηθείτε το βάψιμο για να ταιριάζει με την δική σας παλέτα.

Λωρίδες από δέρμα και μαξιλάρια είναι μια οικονομική και πολύ εύκολη στην εφαρμογή ιδέα.

Ότι πιο απλό μπορείτε να κάνετε στο προσκέφαλο του κρεβατιού σας, είναι να τοποθετήσετε μια ταινία led (μπορείτε να την βρείτε έτοιμη προς χρήση με πρίζα σε καταστήματα ηλεκτρικών) λίγο πιο κάτω από την πάνω ακμή της πλάτης του κρεβατιού.  Θα σας δημιουργήσει μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα και το βράδυ θα “πληρωθείτε” για αυτήν την επιλογή σας.

source – πηγή

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr