Έχετε βαρεθεί τα παλιομοδίτικα χρώματα στα πλακάκια του μπάνιου σας? Αλλάξτε την καθημερινότητα σας και την διάθεση σας κάνοντας μια μεγάλη αλλαγή
στο μπάνιο σας χωρίς να μπουν κομπρεσέρ στο σπίτι, χωρίς να μπουν συνεργεία με καρότσια και σφυριά χωρίς να μείνετε πολλές μέρες χωρίς μπάνιο και προπάντων χωρίς μεγάλο κόστος.

Ο τρόπος είναι απλός, θα αλλάξουμε τα χρώματα στο μπάνιο με βαφή.Το σημαντικό είναι να εφαρμόσουμε τα σωστά υλικά έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι και όμορφο αλλά και ανθεκτικό στον χρόνο.

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να καθαρίσουμε καλά τα πλακάκια από σκόνες, από σαθρούς αρμόστοκους και από μούχλα αν υπάρχει. Για να φύγει καλά η μούχλα θα πάρετε από το χρωματοπωλείο της γειτονιάς σας ένα ειδικό υγρό καθαριστικό για μούχλα. Αφού τα καθαρίσετε θα τα σκουπίσετε θα αφήσετε να στεγνώσει πλήρως όλο το μπάνιο. Μετά θα περάσετε με ταινίες και εφημερίδες ή νάιλον ότι δεν θέλετε να βάψετε.


Επόμενο στάδιο είναι η προετοιμασία των πλακιδίων για την εξασφάλιση καλής πρόσφυσης, αυτό το επιτυγχάνουμε με τρίψιμο με ένα ψιλό γυαλόχαρτο έπεται ο καθαρισμός και ακολουθούν 1 – 2 στρώσεις του ασταριού, ρωτήστε τον χρωματοπώλη τι σας προτείνει, θα χρειαστείτε αστάρι αντίστοιχο με το Rust Blocker Aqua της Kraft αν έχει το κατάστημα το συγκεκριμένο πάρτε αυτό.  Το επόμενο βήμα είναι να πάρετε το χρώμα αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να είναι αντιμουχλικό.

Αυτά που είναι αντιμουχλικά συνήθως αντέχουν και στην υγρασία. Αυτό που προτείνουμε είναι το Hydrocontrol χρώμα της Kraft αν δεν το έχει το κατάστημα που ψωνίζετε πάρτε κάτι με αντίστοιχες ιδιότητες.

Ακόμα μπορείτε να βρείτε και ολοκληρωμένο σύστημα βαφής πλακιδίων όπως αυτή εδώ  που έχει εγχειρίδιο μαζί και είναι πολύ βολικό.

Όσον αφορά τα χρώματα που θα τα βάψετε οι επιλογές είναι δικές σας. Αυτό που προτείνουμε εμείς είναι να αποφύγετε τα stensils και γενικά τα σχέδια (λουλουδια κ.τ.λ.). Δεν θα προτείναμε να βάψετε το δάπεδο και ας μας λέει η εταιρία ότι είναι καλό και σκληρό το χρώμα, φοβάμαι ότι μετά από μερικά τακούνια ή καμιά άγαρμπη κίνηση του πλυντηρίου ή δικιά μας θα μας κάνει γραμμή και δεν είναι ότι καλύτερο, πιθανώς να είναι και χειρότερο εμφανισιακά από πριν. Το καλύτερο θα ήταν να ταιριάξετε τα νέα χρώματα του τοίχου με αυτά του δαπέδου.

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να το κοινοποιήσετε ώστε να το δουν και οι φίλοι σας!

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο instagram για καθημερινές ιδέες εσωτερικής διακόσμησης πατήστε στην εικόνα

source – πηγή

homie.gr