Ο αποθηκευτικός χώρος ποτέ δεν είναι αρκετός. Ακόμα περισσότερο στις μέρες μας όπου η αφαιρετική τάση στην διακόσμηση δεν αφήνει περιθώρια για πολλές ντουλάπες και “φλυαρίες” στον χώρο μας.
Πάντα το design συγκρουόταν με την πρακτικότητα όπως μια καλή και εντυπωσιακή γόβα είναι δύσκολη στο περπάτημα ή ένα στιλάτο φόρεμα δεν είναι άνετο ή ένα γρήγορο και πανάκριβο αυτοκίνητο είναι “δυσκίνητο” στην πόλη και πολλά άλλα παραδείγματα έτσι συμβαίνει και στην εσωτερική διακόσμηση. Όμως κάποιες ανάγκες δεν μπορούμε να τις προσπεράσουμε, όπως είναι η ανάγκη για αποθήκευση σε ένα σπίτι. Υπάρχουν τρόποι να πετυχαίνουμε και τα δύο, style και πρακτικότητα.

-Ράφια, πρέπει να είναι πολύ προσεγμένη η κατασκευή που θα επιλέξουμε για να μπορεί να ανταποκριθεί σε ένα “αρχιτεκτονικό” σαλόνι. Στην παρακάτω φωτογραφία ο σχεδιαστής έπαιξε με τα επίπεδα και δημιούργησε έναν χώρο πίσω από τα κάθετα στοιχεία όπου μπόρεσε και φώτισε με led-ταινίες. Αδιαμφισβήτητα είναι πολύ εντυπωσιακό το αποτέλεσμα.

-Μεγάλες επιφάνειες, μπορεί να είναι από βαμμένο κόντρα πλακέ ή ότι άλλο μπορεί να σας προτείνει ο ξυλουργός σας. Για τον ξυλουργό είναι μια εύκολη κατασκευή αρκεί να του δώσετε να καταλάβει πια είναι τα επίπεδα. Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπουμε έναν επενδεδυμένο τοίχο που στο κέντρο του έχει μια πόρτα, σκεφτείτε ότι το ίδιο μπορεί να γίνει με ντουλάπα και να λειτουργεί με push-buttons.

-Φωτισμός, Σχεδόν σε όλα τα άρθρα μας εφιστούμε την προσοχή στο θέμα φωτισμός! Είναι τόσο σημαντικό όσο σημαντικό είναι και ο καναπές του σαλονιού σας. Εδώ βλέπουμε μια ραφιέρα που στην πραγματικότητα αν δεν υπήρχε η σωστή ένταση φωτισμού και στο σωστό σημείο, θα ήταν μια απλή βιβλιοθήκη. Δείτε όμως πόσο εντυπωσιακό το κάνει ο φωτισμός.

-Συρόμενες ντουλάπες. Πλέον οι συρόμενες ντουλάπες έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ που δεν βλέπουμε καθόλου τους μηχανισμούς που σύρονται και από μόνες τους γίνονται ένα έπιπλο. Βρείτε το σωστό υλικό που ταιριάζει με το σαλόνι σας και το αποτέλεσμα θα σας επιβραβεύσει.

-Συμμετρία. Συμμετρικά ντουλάπια σε μια μεγάλη επιφάνεια που να δημιουργεί την αίσθηση της επένδυσης, ενώ από πίσω είναι κουτί ντουλάπας. Εδώ είναι ένα παράδειγμα style και πρακτικότητας που συνεργάζονται άψογα.

-Έτοιμα ντουλάπια στην αγορά. Αν δεν έχουμε τόση φαντασία ώστε να δώσουμε εμείς το σχέδιο στον ξυλουργό μας (βέβαια γιαυτό είμαστε εμείς εδώ) τότε μπορούμε να βρούμε έτοιμα έπιπλα στην αγορά. Αν είμαστε τυχεροί και ταιριάξει ωραία στο σαλόνι μας είναι μια καλή επιλογή. Στα περισσότερα σπίτια που έχουμε μπει (και πιστέψτε μας έχουμε μπει σε πολλά) και έχουν κάτι τέτοιο, φαίνεται σαν “ξένο σώμα” στον χώρο.  Βρείτε μια ωραία σύνθεση που σας αρέσει στο διαδίκτυο και προωθήστε την στο ξυλουργό σας, προσαρμόστε την επακριβώς στον χώρο σας και το κόστος θα είναι το ίδιο και το αποτέλεσμα πολύ καλύτερο.

Περισσότερες φωτογραφίες από τις παραπάνω περιγραφές. Δείτε και εμπνευστείτε.

source – πηγή

 

homie.gr