Χρώμα κιμωλίας (chalk paint), ο εύκολος και μοντέρνος τρόπος αναπαλαίωσης ξύλινων επίπλων. Το χρώμα κιμωλίας πρόκειται ουσιαστικά για ακρυλικό χρώμα μέσα στο οποίο υπάρχει η σκόνη κιμωλίας.

Μπορείς πολύ εύκολα αντί να πετάξεις ένα παλιό έπιπλο σου, να το βάψεις με χρώμα κιμωλίας, να του δώσεις δηλαδή μία πιο boho – μοντέρνα ματιά διαλέγοντας ανάμεσα σε μια τεράστια γκάμα χρωμάτων. Η εφαρμογή του επίσης γίνεται σε μεταλλικές – γυάλινες επιφάνειες, κεραμικές- γύψινες, αλλά και σε πλαστικές, ακόμη και σε υφασμάτινες. Παράλληλα μπορείς να διατηρήσεις τη διαχρονικότητα του επίπλου και να του δώσεις την αίσθηση vintage που θέλεις χρησιμοποιώντας την τεχνοτροπία της πατίνας. Η πατίνα, με τη χρήση της κιμωλίας-βαφής χρησιμοποιώντας τουλάχιστον 2 χρώματα και τα απαραίτητα εργαλεία (πινέλο-βούρτσες), θα δώσει την όψη της φυσικής οξείδωσης του υλικού που έχεις επιλέξει να αναπαλαιώσεις.

Τρόπος εφαρμογής

Ο τρόπος εφαρμογής είναι απλός, εύκολος και γρήγορος. Δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας για να μπορέσεις να αναπαλαιώσεις ένα παλιό σου έπιπλο, αρκεί να έχεις όρεξη και χρόνο να ασχοληθείς.

  1. Πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία πρέπει να βεβαιωθείς ότι η επιφάνεια του επίπλου σου είναι λεία, σε αντίθετη περίπτωση λίμαρε την με ένα γυαλόχαρτο μέχρι να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εάν η τελική επιφάνεια του επίπλου σας, είναι ο καπλαμάς, μη φοβηθείς να χρησιμοποιήσεις το χρώμα κιμωλίας. Ωστόσο στην περίπτωση χρήσης του διαβρωτικού χρώματος για την αφαίρεση του καπλαμά απαιτείται μεγάλη προσοχή και λεπτές κινήσεις, διότι πολύ εύκολα μπορεί να καταστραφεί η επιφάνεια του επίπλου.
  2. Στη συνέχεια με ένα πινέλο και με τα χρώματα της επιλογής σου ξεκίνα το βάψιμο. Όταν τελειώσεις από την διαδικασία του βαψίματος άσε το έπιπλο σου να ¨ξεκουραστεί ¨ από τη βαφή.
  3. Ο χρόνος στεγνώματος είναι άμεσος, δεν θα χρειαστεί να περιμένετε πολύ για να φτάσετε στο τελευταίο στάδιο.
  4. Η εφαρμογή βερνικιού ή διάφανου κεριού. Ο λόγος που πρέπει να περαστεί το έπιπλο μας με βερνίκι/κερί είναι γιατί έτσι θα εξασφαλίσουμε ότι δεν θα ξεβάψει κάποιο σημείο του. Επίσης η γυαλιστερή του όψη, θα το αναδείξει σαν ένα έπιπλο που παρέλαβες μόλις από το εργοστάσιο.

Βάψτε εύκολα τα έπιπλα σας με spray

Επίσης η διαδικασία γίνεται ακόμα πιο εύκολη από την στιγμή που η βιομηχανία κατασκεύασε spray κιμωλίας. Με τα spray δεν χρειάζονται τρίψιμο και αστάρωμα οι επιφάνειες που θέλουμε να βάψουμε. Με λίγα λόγια επιλέγουμε το έπιπλο που θα βάψουμε, επιλέγουμε το χρώμα που θέλουμε για τελικό αποτέλεσμα και απλά… το βάφουμε! Δείτε το παρακάτω βίντεο και ανακαλύψτε και μόνοι σας πόσο εύκολο είναι.

Τα spray κιμωλίας μπορούμε πολύ να τα βρούμε σε καταστήματα με υλικά DIY project και σε όλα τα μεγάλα γνωστά καταστήματα που έχουν τα πάντα για το σπίτι.

source : pinterest

Απολαύστε την δημιουργική διαδικασία και αγαπήστε ξανά τα παλιά σας έπιπλα.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο instagram για καθημερινές ιδέες εσωτερικής διακόσμησης πατήστε στην εικόνα

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr