Στα περιοδικά και στο διαδίκτυο θα βλέπετε συχνά πλέον φωτογραφίες από σπίτια που έχουν κρεμασμένα στους τοίχους τους έργα τέχνης φτιαγμένα από κλωστές ή λεπτά σχοινάκια ή λεπτό σύρμα. Είναι η νέα τάση διακόσμησης, της οποίας
οι ρίζες ξεκινούν πολύ παλιά από την Αγγλίδα Mary Everest Boole (1832 – 1916), συνήθιζε να δημιουργεί καμπύλες από ευθείες γραμμές με κλωστή και βελόνα για να κάνει τις μαθηματικές έννοιες πιο προσιτές στα παιδιά. Το 1909 η Boole δημοσίευσε ένα βιβλίο με τίτλο Φιλοσοφία & Fun της Άλγεβρας. Μια σύγχρονη εκδοχή αυτών των γεωμετρικών καμπυλών είναι η καμπύλη Bézier.


πηγή http://www.stringartfun.com/section.php/35/1/history-string-art

Αυτή είναι η φιλοσοφία κατασκευής απλών ευθειών, καμπύλων ακόμα και πολύπλοκων σχεδίων από κλωστές ή σχοινάκια ή σύρματα και το αποτέλεσμα είναι αυτό που εντυπωσιάζει.
Ο τρόπος είναι πιο απλός απ’όσο φαντάζει.Χρειαζόμαστε :
1.μια ξύλινη επιφάνεια που να μπορούμε να καρφώσουμε καρφάκια πάνω του.
2.ένα μικρό σφυράκι
3.πολλά καρφάκια
4.κλωστές ή σχοινάκια ή σύρμα
5.το σχέδιο που θέλετε εκτυπωμένο σε χαρτί

Το ξύλο που έχουμε είναι ουσιαστικά ο “καμβάς” μας. Πάνω σε αυτό τοποθετούμε το σχέδιο μας και στις άκρες το κολλάμε με λίγο σελοτέιπ έτσι ώστε να είναι σταθερό. Καρφώνουμε τα πρώτα καρφιά στα κομβικά σημεία του σχεδίου δηλαδή στις γωνίες των ακμών που έχει το σχέδιο.
Ύστερα αρχίζουμε να γεμίζουμε τις ακμές με καρφάκια, δηλαδή ενώνουμε τις γραμμές καρφώνοντας τα ακολουθώντας το σχέδιο. Όσο πιο πυκνό είναι το κάρφωμα τόσο πιο γεμάτο θα φαίνεται το σχέδιο.

Βρείτε ένα σχέδιο που να σας αρέσει, πηγαίντε σε ένα κατάστημα φωτοαντιγράφων σχεδίων και εκτυπώστε το σχέδιο σε μια μεγάλη διάσταση. Μετά σε ένα ξυλουργείο να πάρετε μια μονοκόμματη σανίδα αντίστοιχης διάστασης (ή μικρότερες σανίδες που μπορείτε να τις ενώσετε με 2 ξυλαράκια από την πίσω πλευρά) και δημιουργείστε ένα μεγάλο και εντυπωσιακό έργο τέχνης στολίδι του τοίχου σας.
Μόλις το κάνετε και το καταφέρετε στον καμβά και είστε έτοιμοι για νέες προκλήσεις, τότε τολμήστε το και κατευθείαν στον τοίχο του σπιτιού σας με λίγο πιο χοντρό σχοινάκι. Προσοχή χρειάζεται να χειρίζεστε καλά τα καρφάκια με το σφυράκι γιατί μπορεί να κάνετε μικρόχαλάσματα στον σοβά που θα χρειαστούν στοκάρισμα μετά, το αποτέλεσμα όμως είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό!

 

Δείτε την gallery από φωτογραφίες που συλλέξαμε για εσάς.

 

 

 

παρακολουθείστε και το σύντομο βίντεο που δείχνει ακριβώς τα βήματα κατασκευής

Περιμένουμε να μας στείλετε τα δικά σας έργα τέχνης να τα δημοσιεύσουμε εδώ και να τα σχολιάσουμε.
homie.gr