H διακόσμηση του σπιτιού απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή καθώς πρέπει τις περισσότερες φορές να παντρέψουμε τις επιθυμίες και το γούστο μας με τον περιβάλλοντα χώρο που ζούμε.

Η διαφημιστική εταιρεία Lacrimosa ιδρύθηκε το 1999 από μια ομάδα φιλόδοξων ανθρώπων με καθαρή και ρεαλιστική ματιά στα επιχειρηματικά δρώμενα, με στόχο να προτείνει λύσεις απόλυτα προσαρμοσμένες στις ανάγκες μιας σύγχρονης επιχείρησης και στις απαιτήσεις ενός πολύ έντονα ανταγωνιστικού περιβάλλοντος.

Βασική μας επιδίωξη είναι να δίνουμε λύσεις άμεσα, και με πρακτικό τρόπο, δημιουργώντας απλή και εύστοχη επικοινωνία.

 

Επόμενο βήμα της δημιουργικής μας αναζήτησης ήταν η δημιουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος της Lacrimosa με την επωνυμία Lacrimosa Design. Πιστεύουμε ότι όλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στο σύγχρονο design, ανεξάρτητα με το που βρίσκονται ή με το τι ασχολούνται. Εδώ θα βρείτε διακοσμητικά και άλλα χρηστικά αντικείμενα που σχεδιάζουμε και παράγουμε με αγάπη και πάθος για το design, πιστεύοντας ότι η προσπάθειά μας αυτή θα φέρει μια θετική αύρα στον προσωπικό ή επαγγελματικό σας χώρο.

Η έμπνευσή μας προέρχεται από διάφορες πηγές και στόχος μας είναι να προβάλλουμε στη διάρκεια του χρόνου σχέδια και προϊόντα που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς πελάτες.

Όλοι οι χώροι του σπιτιού έχουν τη δική τους σημασία, ωστόσο το σαλόνι ίσως είναι σε κυρίαρχη θέση και πραγματικά χρειάζεται να εστιάσουμε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τη διακόσμησή του. Εκεί περνάμε τον περισσότερο χρόνο της ημέρας, εκεί χαλαρώνουμε, εκεί δεχόμαστε τους επισκέπτες μας. Τα διακοσμητικά μαξιλάρια μπορούν να παίξουν πρωταρχικό ρόλο και να προσδώσουν μια γοητευτική και θαυμάσια νότα σε οποιαδήποτε γωνιά του σαλονιού.

Τα χρώματα που επιλέγουμε συνειδητά ή ασυνείδητα στα ρούχα, στα αξεσουάρ μας αλλά και στον προσωπικό μας χώρο επηρεάζουν τόσο την ψυχολογία μας όσο και τα συναισθήματά μας. Μάθετε παρακάτω τι συμβολίζει το κάθε χρώμα και δέστε τα προϊόντα που σας προτείνει η Lacrimosa Design.

 

Κίτρινο: Θεωρείται το χρώμα του φωτός και της ζωής. Επιλέγεται από επικοινωνιακούς και χαρούμενους χαρακτήρες και από αυτούς που αγαπούν τη διασκέδαση. Λέγεται ότι είναι το αντίδοτο στη μελαγχολία. Ως το χρώμα της επικοινωνίας και της θετικότητας επιλέγεται σε διαφημιστικές καμπάνιες. Στην εσωτερική διακόσμηση θεωρείται ιδανικό για την κουζίνα καθώς αυξάνει την ενέργεια του ατόμου.

Μπλε: Είναι το χρώμα του ουρανού και της θάλασσας, του ονείρου και της καθαρής σκέψης. Επιλέγεται από οργανωτικούς και ειλικρινείς ανθρώπους και χρησιμοποιείται από εταιρείες που θέλουν να εμπνέουν εμπιστοσύνη και ασφάλεια στους πελάτες τους. Στην εσωτερική διακόσμηση επιλέγεται περισσότερο στους χώρους των υπνοδωματίων και των επαγγελματικών χώρων.

Πράσινο: Άρρηκτα συνδεδεμένο με τη φύση, θεωρείται το χρώμα της αρμονίας και της ηρεμίας. Το επιλέγουν άτομα ειρηνικά, ευαίσθητα και οικολογικά συνειδητοποιημένα. Προσφέρει φρεσκάδα στα δωμάτια όπου χρησιμοποιείται γι’ αυτό επιλέγεται πολύ σε χώρους όπως το υπνοδωμάτιο όπου η χαλάρωση θεωρείται απαραίτητη.

Πορτοκαλί: Θεωρείται το χρώμα της φαντασίας, του πλούτου και της απόλαυσης. Κοινωνικοί και αισιόδοξοι είναι αυτοί που το επιλέγουν ενώ πολλές φορές χρησιμοποιείται σε χώρους καταστημάτων και πωλήσεων. Στη διακόσμηση είναι ιδανικό για το χώρο της τραπεζαρίας καθώς διεγείρει και επαγρυπνεί το άτομο.

Καφέ: Συνδέεται με τη γη και το χώμα και ταυτίζεται με τις έννοιες της απλότητας, της σταθερότητας και της πρακτικότητας. Γι’ αυτό και αυτοί που το επιλέγουν λέγεται πως είναι άτομα σταθερά και ισορροπημένα, πρακτικά και οργανωτικά. Στην εσωτερική διακόσμηση επιλέγεται κυρίως στο χώρο του καθιστικού.

Μωβ: Επιλέγεται από ισχυρές προσωπικότητες. Είναι το χρώμα της τελειότητας και της ανώτερης πνευματικότητας. Λέγεται ότι το επιλέγουν επίσης και οι καλλιτέχνες. Επιλέγεται πολύ συχνά στο χρωματισμό των εσωτερικών χώρων των σπιτιών καθώς προσφέρει χαλάρωση αλλά και κομψότητα.

Άσπρο: Συμβολίζει την αγνότητα και την αθωότητα. Το επιλέγουν απλοί και λιτοί άνθρωποι, ρεαλιστές και ορθολογιστές. Φυσικά χρησιμοποιείται πολύ στο σπίτι αφού μεγαλώνει τους μικρούς χώρους και χαρίζει καθαρότητα και φωτεινότητα. Συστήνεται ανεπιφύλακτα ο κλασικός συνδυασμός άσπρου-μαύρου που είναι διαχρονικός και δημιουργεί αντιθέσεις.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αλλάξετε την εμφάνιση του της παιδικής κρεβατοκάμαρας χωρίς να χρειάζεται να ανακαινίσουμε πλήρως το δωμάτιο καταφεύγοντας σε δαπανηρές λύσεις.
Τα παιδικά διακοσμητικά μαξιλάρια είναι μια πανέμορφη και οικονομική λύση με διάφορες λειτουργίες και χρήσεις.
Τα παιδιά σας σε κάθε ηλικία μπορούν να απολαύσουν μαξιλάρια με ιδιαίτερα σχέδια και εικονογραφήσεις, δίνοντας τους τα κατάλληλα ερεθίσματα να γνωρίσουν καταπληκτικά και ευφάνταστα σχέδια.
Συνδυάζοντάς τα με υψηλή ποιότητα εκτύπωσης, υλικών και υφασμάτων, διασφαλίζεται παράλληλα ότι μπορούν άνετα και βολικά να ξεκουράσουν το κεφάλι τους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά και της νύχτας.

Τα παιδικά διακοσμητικά μαξιλάρια πραγματικά έχουν πολλές χρήσεις. Η πιο προφανής χρήση είναι σαν αξεσουάρ για το κρεβάτι τους ή ακόμη και στην κούνια τους. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μαξιλάρια ή μαξιλάρες και να τοποθετηθούν στο κρεβάτι, ή μπορούν να τοποθετηθούν σε πάγκους και καθίσματα. Για τα μικρότερα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μαξιλάρια σίτισης ή στήριξης.

Επιλέξτε μαζί με το παιδί σας τα διακοσμητικά μαξιλάρια που σας ταιριάζουν ή μια ολόκληρη οικογένεια σχεδίων.

Φροντίστε να επιλέξετε φωτεινά και ζωηρά χρώματα, με παιδικές παραστάσεις, μικρές ιστορίες, με γράμματα ή αριθμούς. Να είστε σίγουροι πως τα παιδιά σας θα τα λατρέψουν, ειδικά αν αυτά συνδυάζονται με παρόμοια θεματικά ή χρωματικά αντικείμενα του προσωπικού του χώρου.

Θα διαπιστώσετε πως δεν θα χρειαζόταν να αλλάξετε τα καλύμματα, τις κουρτίνες ή ακόμη και τα παιδικά έπιπλά καθώς αυτό είναι πολύ δαπανηρό. Τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα και ώς εκ τούτου τα γούστα και οι προτιμήσεις τους αλλάζουν συχνά. Αυτό, αυτόματα οδηγεί την ανάγκη να αλλάζει συχνά ή διακόσμηση του παιδικού δωματίου. Η προσθήκη νέων χαρακτηριστικών όπως τα διακοσμητικά μαξιλάρια θα τονώσει την αυτοπεποίθησή και τη διάθεση των παιδιών και θα δώσει μια νέα νότα στο δωμάτιο.

Εκτός από την αίσθηση και την άνεση των παιδικών μαξιλαριών, θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από ασφαλή και φιλική προς το παιδί κατασκευή, όπως υποαλλεργικό γέμισμα και μη ερεθιστικά υφάσματα.

πηγή Lacrimosa

αν σας άρεσε το άρθρο, κοινοποιήστε το ώστε να το δουν και οι φίλοι σας!

μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο facebook – homie.gr

homie.gr