Το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας ανεβαίνει. Πολλά νοικοκυριά ψάχνουν λύσεις για τον έλεγχο της κατανάλωσης, ώστε στο τέλος του μήνα να μην έχουν εκπλήξεις. Το ξέρατε πως υπάρχουν πρίζες που μετρούν κατανάλωση;

Υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια μετρητές που μπορούν να τοποθετηθούν στον κεντρικό ηλεκτρολογικό πίνακα ενός σπιτιού και να μας μετρούν κατανάλωση μιας γραμμής. Αυτή η λύση μέτρησης έχει μερικά αρνητικά. Δεν μπορείς να μετρήσεις συγκεκριμένη συσκευή (εκτός αν έρχεται με ξεχωριστή γραμμή στον πίνακα). Δεύτερον, συνηθίζεται οι ηλεκτρολόγοι να εκμεταλλεύονται όλες τις δυνατές θέσεις που τους δίνει ο πίνακας, έτσι δεν υπάρχει χώρος για να τοποθετηθεί μετρητής ράγας.

Υπάρχουν πρίζες που μοιάζουν με πολύπριζα μιας θέσης. Κάνουν πολλές λειτουργίες βοηθώντας μας στην καθημερινότητα. Αρχικά συνδέονται με το internet το σπιτιού και όλες τις λειτουργίες τους μπορούμε και τις ελέγχουμε απομακρυσμένα από το smartphone.

  1. Μπορούμε να ενεργοποιούμε και να απενεργοποιούμε την πρίζα από το κινητό μας. Δηλαδή μπορεί να έχουμε σε αυτή την πρίζα έναν καλοριφέρ λαδιού ή έναν θερμαντήρα. Όταν λείπουμε από το σπίτι έχουμε κλειστή την πρίζα και λίγο πριν επιστρέψουμε ενεργοποιούμε από το κινητό μας την πρίζα και ζεσταίνεται ο χώρος μας. Έτσι θα βρούμε ζεστό τον χώρο μας.
  2. Μπορεί να συνδέεται με το κινητό αν έχουμε ανοιχτή την “τοποθεσία” και όταν πλησιάζουμε σπίτι να ανάβουν κάποια συγκεκριμένα φώτα του σπιτιού.
  3. Μετρητής ενέργειας. Μπορείτε πολύ εύκολα να δείτε την κατανάλωση ρεύματος από την συγκεκριμένη συσκευή .πχ πόσες ώρες λειτούργησε, ποιες ώρες, ποιες μέρες κλπ. όλα καταγράφονται και έτσι έχετε πλήρη έλεγχο της κατανάλωσης της συσκευής για παράδειγμα ένα air condition.

Υπάρχουν και πιο απλές πρίζες που δεν συνδέονται με το κινητό θα τις ζητήσετε ως βατόμετρα ή μετρητές κατανάλωσης. Μπορείτε απλά να βλέπετε κατανάλωση και αν εισάγετε το κόστος κιλοβατώρας που πληρώνετε στον πάροχο σας, έχετε την δυνατότητα να διαβάζετε κατευθείαν κατανάλωση σε ευρώ.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο instagram για καθημερινές ιδέες εσωτερικής διακόσμησης πατήστε στην εικόνα

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr

Κάνετε ολική ή μερική ανακαίνιση; Απευθυνθείτε στην ομάδα του homie.gr και αναθέστε μας τον σχεδιασμό του εσωτερικού του σπιτιού σας, του δωματίου σας, της κουζίνας σας ή απλά κάποιου επίπλου ή στοιχείου (όπως τζάκι) του αγαπημένου σας σπιτιού. Θα σας το σχεδιάσουμε και θα σας το προβάλουμε σε φωτορεαλιστική απεικόνιση ώστε να έχετε μια πλήρη εικόνα του ολοκληρωμένου σπιτιού σας. Ζητείστε πληροφορίες στο mail της σελίδας μας info@homie.gr