Το εμφανές μπετό για την οροφή μας, είναι μια λεπτομέρεια που μπορεί να την έχει ο καθένας στο σπίτι του, αν του αρέσει.

Εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις όλοι οι υπόλοιποι έχουμε σοβά στην οροφή του σπιτιού μας. Το industrial style όλο και περισσότερο κερδίζει έδαφος στις επιλογές των ανθρώπων που κάνουν ανακαίνιση στο σπίτι τους.

Όταν ακούμε βιομηχανικό στιλ δεν σημαίνει σωλήνες παντού, σίδερα και γενικά αφιλόξενο αισθητικά περιβάλλον, όπως περίπου είναι ένα εργοστάσιο. Είναι μικρά ή μεγάλα στοιχεία που να θυμίζουν πως ο σχεδιαστής έδωσε περισσότερη βαρύτητα στην λειτουργικότητα και όχι στην αισθητική καλαισθησία του χώρου. Η τάση αυτή έγινε μόδα και πολλοί στρέφουν το βλέμμα τους σε αξεσουάρ σπιτιού (φωτιστικά, έπιπλα κτλ) που παραπέμπουν εκεί ώστε να δώσουν μια industrial νότα στον χώρο τους.

Σήμερα θα δούμε οροφές από εμφανές μπετό.
Γνωρίζετε πως μέσα από την λευκή επικάλυψη που βλέπετε στην οροφή του σπιτιού σας η εμφάνιση της είναι περίπου μια από τις παρακάτω εικόνες.

1. Αν λοιπόν ξηλώσετε τον σοβά της οροφής θα αποκαλύψετε την μοναδικότητα του καλουπιού που του έδωσε ο μάστορας όταν το έφτιαχνε.
2. Σίγουρα δεν αρκεί μόνο το ξήλωμα.
3. Μετά την αποκάλυψη της επιφάνειας του καλουπιού θα πρέπει τρίψετε και να λειάνετε τις επιφάνειες με κάποιον τροχό τριψίματος.
4. Επίσης με κάποιο επισκευαστικό τσιμέντο (το προμηθευόμαστε από οργανωμένο χρωματοπωλείο) μπορεί να χρειαστεί να ισιώσουμε μεγάλες ανωμαλίες του καλουπιού.
5. Αφού κάνουμε όλα τα παραπάνω ήρθε η ώρα να περάσουμε κάποιο ματ βερνίκι ώστε να έχει την απαραίτητη τελική επιφάνεια για να μπορεί αν υπάρχει μέσα σε ένα σπίτι.

Μην ξεχάσετε τα ξηλώματα πρέπει να τα κάνει κάποιο έμπειρο συνεργείο καθώς καραδοκούν πολλές ζημιές κατά την εργασία αυτή. Προσοχή στα καλώδια που “τρέχουν” στην οροφή. Επίσης αν παραμείνει το δάπεδο πρέπει να το καλύψετε καλά με φελιζόλ και χαρτόνια. Υπάρχει κίνδυνος να το τραυματίσετε απ’ ότι υλικό και να είναι κατασκευασμένο.

 

 

 

Τα ελεύθερα καλώδια των φωτιστικών σας είναι ακόμα ένα στοιχείο που θα πλαισιώσει και θα ολοκληρώσει την τελική εικόνα του χώρου.

Δείτε μερικούς τύπους από φωτιστικά που θα ταίριαζαν στον χώρο σας.

Ιδέες για φωτιστικά με εμφανή καλώδια

Ένα σπίτι μπορεί να έχει απλά και μόνο ένα στοιχείο διακόσμησης industrial όπως το παρακάτω. Εδώ βλέπουμε ένα minimal modern industrial.

Τα διακοσμητικά τούβλα είναι και αυτά ένα υλικό που ταιριάζει απόλυτα όμως “αγριεύει” ακόμα περισσότερο το τοπίο. Αν δεν είστε των άκρων μην το τολμήσετε σε μεγάλες επιφάνειες. Δημιουργείστε αν θέλετε μια γωνιά του σπιτιού που να αποτελείται από τούβλα και φωτίστε την σαν να είναι κάποιο έκθεμα!

Αν δεν θέλετε να μπείτε στην διαδικασία ξηλωμάτων ή δεν θέλετε να έχετε εμφανή τα καλώδια της οροφής σας. Τότε να ξέρετε πως με το κατάλληλο συνεργείο μπορεί να σας φτιάξει τεχνητό εμφανές μπετό και να δείχνει όπως ακριβώς στις φωτογραφίες που βλέπουμε.

source – πηγή

homie.gr