Η νέα μόδα που επανέρχεται μετά από περίπου 30 χρόνια είναι αυτή που θέλει να υπάρχει έντονη χρωματική αντίθεση μέσα στον χώρο μας. Ίσως σε κάποιους φανεί λίγο extreme η διακόσμηση αυτή, αλλά σίγουρα το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό αν γίνει σωστά.
Πρώτα απ΄όλα πρέπει να επιλέξουμε το χρώμα που θα έχουμε ως βάση όλου του χώρου. Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τέτοιες αλλαγές χρωματίστε με ένα απαλό υπόλευκο χρώμα. Το λεγόμενο χρώμα του πάγου είναι ένα μοντέρνο χρώμα που ταιριάζει σε μοντέρνα σπίτια και σε μια μεγάλη χρωματική παλέτα!
Το επόμενο στάδιο είναι η επιλογή των επίπλων και αξεσουάρ. Μια επιλογή είναι να έχουν όλα το ίδιο χρώμα! Να μην υπάρχει ούτε μια μικρή χρωματική ανωμαλία έτσι ώστε το μάτι να βλέπει αυστηρά δύο χρώματα. Αυτό θα κάνει πιο δυνατό τον χώρο σας.

Μπλε και πράσινο είναι τα χρώματα της χρονιάς 2018 και 2017 (pantone 2017 – πράσινο ) και τα δύο χρώματα είναι έντονα από μόνα τους. Σκεφτείτε όμως πόσο ωραία αντίθεση θα κάνουν με ένα έντονο κίτρινο ή ένα ροζ ή καφέ! Μην σας τρομάζουν τα χρώματα ως λέξεις. Δείτε τι ωραία έχουν ταιριάξει στις παρακάτω φωτογραφίες. Μην είστε διστακτικοί και κάντε την πιο έντονη αντίθεση που μπορείτε να φανταστείτε!

Το γκρι μολυβί είναι μια extreme επιλογή για ένα σαλόνι αφού θα ρίξει την διάχυση του φωτός σε όλο τον χώρο. “Φωτίστε” τον υπόλοιπο χώρο με έντονα χρώματα για να βοηθήσει την εξισορρόπηση αυτή. Το λευκό είναι μια πολύ καλή και safe επιλογή. Απλά Θυμηθείτε αυτό που λέγαμε πιο πάνω. Όλα τα αξεσουάρ να έχουν μια από τις δύο αποχρώσεις (και όταν λέμε όλα εννοούμε αυστηρά όλα, χαλιά, κάδρα, κουρτίνες, κηροπήγια, ποτήρια φωτιστικά…όλα).

Ο σχεδιασμός με τις έντονες αντιθέσεις δεν έχει να κάνει μόνο στην εσωτερική διακόσμηση, εντυπωσιάζει εξίσου και η αντίστοιχη αρχιτεκτονική εξωτερικών χώρων.

Στην παραπάνω φωτογραφία θα δούμε την τέλεια αντίθεση σύγχρονου και παλαιού!

Τολμήστε και δεν θα χάσετε…

source – πηγή

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr