Γρασίδι στον τοίχο για τους τολμηρούς της διακόσμησης. Το πράσινο, το καφέ και όλα τα γήινα χρώματα είναι επιλογές που ήταν είναι και θα είναι δεκτές για ένα σπίτι.

Όπως φαντάζεστε δεν μιλάμε για κανονικό γρασίδι αλλά για τεχνητό. Αν και δεν είμαστε πολύ σύμφωνοι με τις απομιμήσεις οποιουδήποτε υλικού, την συγκεκριμένη φορά αναφερόμαστε σε ένα διακοσμητικό κομμάτι. Το υλικό από το οποίο αποτελείται το στοιχείο αυτό είναι μέρος της εμφάνισης του.

Με μια μικρή “βόλτα” στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλές εταιρείες που μπορούν να σας προμηθεύσουν το αποτέλεσμα που θέλετε να έχετε. Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές σε χρώματα και φυτά. Επιλέξτε αυτό που ταιριάζει με το ύφος του σπιτιού σας. Αν είναι αρκετά φορτωμένο διακοσμητικά να είστε λίγο πιο προσεκτικοί με τον όγκο του γρασιδιού.

Το γρασίδι ή γκαζόν είναι από μόνο του ένα πολύ έντονο στοιχείο. Δεν χρειάζεται να κάνετε υπερβολές με το μέγεθος του. Τοποθετείστε μια μεμονωμένη επιφάνεια ή τμήματα μικρότερων κομματιών.

Ο φωτισμός ΚΑΙ εδώ είναι σημαντικός. Φωτίζοντας το στοιχείο μας, το κάνει μοναδικό. Η παρακάτω σύνθεση είναι σαν ένα έργο τέχνης που δημιούργησε η φύση. Σκεφτείτε το παρακάτω σαλόνι, βράδυ με χαμηλό φωτισμό, Σίγουρα θα είναι πολύ εντυπωσιακό το αποτέλεσμα. Το σαλόνι αυτό όπως αντιλαμβάνεστε και εσείς είναι αρκετά απλό στην διακόσμηση του. Η σύνθεση με το γρασίδι – πρασινάδα κλέβει την παράσταση. Γενικά σε ένα “άδειο” σπίτι (από αξεσουάρ) επιβάλλεται να χρησιμοποιήσετε ένα μόνο βασικό διακοσμητικό στοιχείο. Πρέπει να είναι στον όγκο αλλά και στο θέμα του τόσο εντυπωσιακό ώστε να είναι ο πρωταγωνιστής του χώρου.

Πολλοί θα αναρωτηθούν πως μπορεί να καθαριστεί το γρασίδι καθώς λόγω του σχεδίου του έχει πολλές πτυχές που ελκύουν εκτός από σκόνη και μικρές αραχνούλες που ψάχνουν να φτιάξουν το σπιτικό τους. Τα διακοσμητικά γρασίδια πρέπει να τοποθετούνται έτσι ώστε να μπορούν να βγουν για να πλυθούν. Συνήθως είναι από πλαστικό και καθαρίζεται εύκολα με έναν ατμοκαθαριστή.

Αν χρειάζεστε ένα διαχωριστικό για το σπίτι σας, μπορείτε να κάνετε μια σύνθεση από ξύλο ή μέταλλο και τεχνητό γρασίδι. Και σε αυτή την περίπτωση μην ξεχνάτε τον φωτισμό.

source photo : pinterest

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο instagram για καθημερινές ιδέες εσωτερικής διακόσμησης πατήστε στην εικόνα

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr