Δεν θα λέγαμε ότι είναι ότι πιο εύκολο, αλλά μόλις μάθουμε τον τρόπο, τότε μπορούμε να φτιάξουμε ότι μπορούμε να φανταστούμε.

Το δύσκολο σε αυτές τις κατασκευές είναι το άνοιγμα των σπειρωμάτων στις άκρες των σωληνών που θα χρησιμοποιήσουμε.
Θα χρειαστούμε
1. ΣΕΤ ΜΑΝΕΛΑ / ΦΙΛΙΕΡΑ / ΚΟΛΑΟΥΖΑ M3-M12
μια αντίστοιχη κασετίνα που θα προμηθευτείτε από καταστήματα με εργαλεία. Πριν αγοράσετε την κασετίνα, πρώτα πρέπει να αποφασίσετε για το πάχος των σωλήνων που θα χρησιμοποιήσετε στην κατασκευή σας και μετά τις αντίστοιχες φιλιέρες (δηλ. το “παξιμάδι” που δημιουργεί το σπείρωμα), ακόμα μπορείτε να μη αγοράσετε ολόκληρη κασετίνα αλλά μόνο την φιλιέρα με την μανέλα που θα χρειαστείτε.
2. έναν τροχό για να κόψετε τα μήκη των σωλήνων που θέλετε. Θα το χρησιμοποιήσετε με πολύ προσοχή και αν δεν το έχετε ξανακάνει προτείνουμε να σας βοηθήσει κάποιος πιο έμπειρος με τον χειρισμό του τροχού.
3. μια μέγκενη για να κρατείται σταθερή η κάθε σωλήνα.
4. σιδηροσωλήνες, γωνίες και σύνδεσμοι ανάλογα με την κατασκευή που θέλετε να φτιάξετε.

Εν τω μεταξύ πρέπει να κάνετε ένα προσχέδιο της κατασκευής σας, έτσι ώστε να ξέρετε περίπου τα κομμάτια που θα χρειαστείτε με τα συγκεκριμένα μήκη τους. Αν είστε σε θέση να κάνετε λεπτομερές προσχέδιο τότε μπορείτε να πάρετε τις σιδηροσωλήνες, να τις πάτε σε ένα μαγαζί που κάνει σιδηροκατασκευές και να του πείτε ακριβώς τα μήκη που θέλετε, θα σας τα κόψει και θα σας κάνει και τα σπειρώματα. Οπότε θα μένει να κάνετε στο σπίτι σας την συναρμολόγηση με τις γωνιές και τους συνδέσμους του επίπλου.

στο παρακάτω βίντεο θα δείτε πως δημιουργούμε σπειρώματα :

Δείτε διάφορες κατασκευές που σίγουρα θα “ζηλέψετε” και θα θέλατε να είχατε στο σπίτι σας

Δείτε όλο τον πίνακα μας

αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να το κοινοποιήσετε ώστε να το δουν και οι φίλοι σας!
homie.gr