Πολλές φορές μας έχει τύχει να μπούμε σε ένα χώρο και απλά να μην αισθανόμαστε όμορφα χωρίς να ξέρουμε γιατί ακριβώς, ή να γνωρίζουμε κάποιον που να μην συμπαθούμε ευθύς εξ’ αρχής χωρίς να μας έχει κάνει κάτι. Αυτό είναι αποτέλεσμα θετικού, ή αρνητικού feng shui.

Με απλά λόγια το feng shui είναι η θετική ενέργεια στον χώρο, στους ανθρώπους γύρω μας, σε εμάς τους ίδιους. Είναι η ισορροπία μεταξύ του γιν και του γιάνγκ, του θετικού και του αρνητικού. Είναι η τέχνη εναρμόνισης της ενέργειας στον χώρο μας. Η θετική ενέργεια είναι τα πάντα.
Διαμορφώνοντας τον χώρο μας με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε εμείς και η οικογένειά μας να ζούμε ήρεμα και αρμονικά, προκαλούμε την ευημερία, την υγεία, τον πλούτο και την ευτυχία στην ζωή μας.
Ας δούμε λοιπόν τις βασικές συμβουλές αυτής της αρχαίας τέχνης

1. Απαλλαχτείτε από ότι δεν σας αρέσει στο σπίτι. Η διαδικασία της εκκαθάρισης θα σας καταναλώσει χρόνο κ ενέργεια αλλά είναι πραγματικά θεραπευτική. Μόλις τελειώσετε θα δείτε μια “ελάφρυνση του φορτίου” του χώρου. Το βήμα αυτό είναι βασικό στην δημιουργία αρμονικής feng shui ενέργειας στο σπίτι, οπότε μην το παραλείψετε.
2. Να έχετε καλή ποιότητα αέρα και φωτός στο σπίτι. Αυτά τα δύο στοιχεία είναι απαραίτητα για την καλή feng shui ενέργεια (το λεγόμενο Chi (τσι)). Να ανοίγετε συχνά τα παράθυρα του σπιτιού για να μπαίνει φρέσκος αέρας που λειτουργεί ώς καθαριστής του χώρου. Επιτρέψτε όσο το δυνατόν περισσότερο φυσικό φως στο σπίτι σας.

1-homie-sunny-feng-shui-sa%cc%82%e2%80%a0
Πηγή https://gr.pinterest.com/pin/386535580502650744/

3. Κρατήστε την πόρτα του μπάνιου κλειστή. Είναι γνωστή αυτή η συμβουλή, για το feng shui το νερό σχετίζεται με τον πλούτο, δεν θέλουμε τα χρήματά μας να απομακρύνονται από το σπίτι μας αν και αναπληρώνεται το νερό που χάνεται. Όπως και να έχει αυτό το αλισβερίσι δεν μας είναι πολύ προσφιλές. Οπότε έχουμε το καπάκι της τουαλέτας κλειστό και την πόρτα του μπάνιου κλειστή ώστε να μειώσουμε αυτό το αποτέλεσμα.
4. Όπως είπαμε προηγουμένως το νερό σημαίνει χρήματα, καλό είναι να έχουμε ένα στοιχείο νερού στο σπίτι σαν έναν μικρό καταρράκτη οποίος πάντα να κοιτάζει προς το κέντρο του σπιτιού.
5. Το κρεβάτι θεωρείται από τα πιο σημαντικά έπιπλα του σπιτιού. Και πρέπει να έχει μια κυρίαρχη θέση στον χώρο. Η θέση του πρέπει να είναι όπως ένας θρόνος βασιλιά σε ένα παλάτι. Σε τέτοιο σημείο που να μπορείς να ελέγχεις την πόρτα του δωματίου. Δεν πρέπει να είναι παράλληλα το κεφαλάρι με την πόρτα. Το ιδανικό είναι να βρίσκεται απέναντι διαγώνια από την πόρτα. Βέβαια αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έναν καθρέπτη με δικό του στήριγμα σε τέτοιο σημείο που να μπορούμε να κοιτάζουμε την πόρτα.

2-homie-bedroom-feng-shui-sa%cc%82%e2%80%a0

6. Καθαρίστε όλα τα παράθυρα! Μπορεί να μένουμε σε σημείο που δεν έχει την θέα που ονειρευόμαστε και να μην μας ενδιαφέρει, τα παράθυρα όμως είναι τα μάτια μας στον κόσμο. Πρέπει να είναι καθαρά ώστε να είμαστε σε θέση να δούμε και να βιώσουμε όλα αυτά που ο κόσμος δύναται να μας προσφέρει. Πάρτε μια διαβασμένη εφημερίδα και ένα μπουκάλι ξύδι και νερό, καθαρίστε να “μάτια” σας και αφήστε τα να φωτίσουν τον χώρο σας.

3-homie-clean-windows-feng-shui-sa%cc%82%e2%80%a0

Μόλις πράξετε στο σπίτι σας τις παραπάνω βασικές συμβουλές του feng shui, μπορείτε να εξερευνήσετε και τα βαθύτερα επίπεδα του feng shui, όπως η ετήσια κίνηση των άστρων ή τις ενέργειες. Να είστε βέβαιοι όμως πώς όταν ακολουθήσετε αυτά που είπαμε θα σας διασκεδάσει και θα απολαύσετε πλήρως τη διαδικασία. Αυτό είναι το καλό feng shui!