Ζούμε στην Ελλάδα και μέσα στα πολλά καλά που έχει ο τόπος αυτός είναι και ο ωραίος, ζεστός, φιλικός ήλιος του! Γι’αυτό και φτιάχνουμε σπίτια πάντα με μπαλκόνια και όσο μπορούμε τόσο μεγαλύτερα. Τον μισό χρόνο περίπου έχουμε την δυνατότητα να καθόμαστε έξω
να πίνουμε τον πρωινό μας καφέ ή να διαβάσουμε το βιβλίο μας το σούρουπο ή να πιούμε ένα κρασάκι υπό το φως των κεριών. Όσο σημαντικό λοιπόν είναι το εσωτερικό του σπιτιού μας άλλο τόσο θα έπρεπε να είναι και το εξωτερικό του σπιτιού μας. Ασχοληθείτε λίγο με το μπαλκόνι σας και θα δείτε ότι θα γίνει ο αγαπημένος σας χώρος.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μια άλλη ωραία επιλογή σε περιπτώσεις έλλειψης χώρου είναι και η χρήση ενός ενιαίου πάγκου (παγκάκι) ώστε να και να μπορεί να εξυπηρετήσει περισσότερα καθήμενα άτομα αλλά και να ξαπλώσεις να διαβάσεις το βιβλίο σου ή να ακούσεις μουσική σε μια αναγκαία στιγμή χαλάρωσης.

 


Advertisement

Στα μεγάλα πολυκαταστήματα με είδη σπιτιού θα μπορέσετε να βρείτε όμορφα decks εξωτερικού χώρου για να προσαρμόσετε στο δάπεδο του μπαλκονιού. Θα σας κάνει πολύ φιλόξενο και ζεστό το μπαλκόνι σας. Δεν χρειάζεται να προσέξετε κάτι ιδιαίτερα απλώς να πάρετε τα σωστά μέτρα. Στην χειρότερη περίπτωση θα χρειαστεί να κόψετε μια σειρά έτσι ώστε να ταιριάξουν ακριβώς στο μήκος και πλάτος του μπαλκονιού σας. Προσέξτε μόνο τα κάθετα ξύλα που θα ακουμπούν στο δάπεδο να μην εμποδίζουν τις ρήσεις, αν δεν γίνεται αυτό κάντε μικρά κοψίματα ώστε να περνάει το νερό ανεμπόδιστα κάτω από αυτά.


Advertisement

Ένα ακόμα μυστικό είναι πως τα φυτά είναι απαραίτητα στο μπαλκόνι μας αλλά αποφύγετε τις υπερβολές γιατί θα πετύχουμε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που αναζητούμε. Τα φυτά δεν μπορούν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο μπαλκόνι αλλά υποστηρικτικό. Απαγορεύονται ρητά τα ψεύτικα φυτά! 🙂 Αν δεν μπορείτε να ασχολείστε μαζί τους. Πείτε στον γεωπόνο να σας φέρει φυτά που δεν χρειάζονται καθημερινή φροντίδα.

Μην καλύψετε όλο τον χώρο με έντονους φυσικούς φράχτες γιατί θα πνίξουν την κίνηση της αύρας του χώρου και θα χάσουμε και την καθαρότητα της αίσθησης που είναι αυτό που μας χαλαρώνει. Ο πρωταγωνιστής στον χώρο πρέπει να είστε εσείς οπότε αφήστε χώρο για εσάς.


Advertisement

 

Να θυμάστε πάντα και για όλους τους χώρους την σημαντικότητα του φωτισμού!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή homie.gr pinterest

αν σας άρεσε το άρθρο, κοινοποιήστε το ώστε να το δουν και οι φίλοι σας!

μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο facebook – homie.gr

 

homie.gr