Η  διακόσμηση ενός σπιτιού ολοκληρώνεται με αφού προσθέσουμε μερικά φυτά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο σύγχρονος άνθρωπός δεν έχει τόση επαφή με την φύση όπως παλιά αφού οι αστικές πόλεις και η αστική ζωή δεν του το επιτρέπουν.

Έτσι η επαφή του ανθρώπου με τη φύση αντικαθίσταται  με τη  χρήση των εσωτερικών φυτών. Όταν επιλέγεις να βάλεις ένα ζωντανό φυτό στο σπίτι σου ξέρεις ότι πέρα από το αισθητικό κομμάτι έχεις και άλλα πλεονεκτήματα.

Οι ρυθμοί ζωής της σύγχρονης  κοινωνίας είναι πολύ απαιτητικοί,  με αποτέλεσμα η καθημερινότητα του ανθρώπου να είναι γεμάτη με  άγχος και στρες. Οι ειδικοί για να αποτρέψουν αυτό το φαινόμενο, συνιστούν  την τοποθέτηση εσωτερικών φυτών στο χώρο του σπιτιού αλλά και στο χώρο της εργασίας, όπου επίσης παρατηρείται  αυξημένη πίεση. Η λύση, επομένως, είναι η χρήση μικρών ή μεγάλων γλαστρών. Επιλέξτε φυτά που έχουν άνθη ή αποτελούνται μόνο από φύλλωμα. Έτσι όχι μόνο επηρεάζεται  θετικά η ψυχολογία του ανθρώπου αλλά παράλληλα απομακρύνονται  οι  αρνητικές σκέψεις. Νιώθεις πιο χαλαρός και κατά συνέπεια τα επίπεδα παραγωγικότητας σου θα αυξηθούν, δίνοντας  την ευκαιρία να είσαι  πιο αποτελεσματικός στις απαιτήσεις της ζωής.

Λεβάντα από τα ΙΚΕΑ

Ένα φυτό στον χώρο έχει θετικές συνέπειες και στην υγεία μας.

1.Καθαρίζει τον αέρα του σπιτιού.

2. Κρατάει τα επίπεδα υγρασίας του χώρου στο επιθυμητό επίπεδο για μία καλύτερη βιωσιμότητα και

3. Πολλές φορές αποτρέπει την είσοδο των εντόμων στο σπίτι όπως π.χ. η λεβάντα.

Είναι σημαντικό επίσης να αναφέρουμε ότι υπάρχουν φυτά που δεν χρειάζονται συνεχή φροντίδα. Ένα από αυτά τα φυτά είναι η Ασπιδίστρα, γνωστή με το όνομα Τσαγκαρόφυτο. Δεν χρειάζεται  να την  ποτίζεις συχνά καθώς αποθηκεύει στις ρίζες της τροφή και νερό. Είναι ένα από τα γνωστά φυτά για “τεμπέληδες. Παράλληλα είναι ένα φυτό που έχει ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά την έκθεση του στο φως του ηλίου. Παρόμοια φυτά είναι και ο πόθος, το σπαθίφυλλο , το φυλλόδεντρο και πολλά ακόμη.

Τα φυτά είναι ένας ζωντανός  οργανισμός. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι για να αναπτυχθούν πρέπει να τους μιλάμε. Ίσως κατά βάση, αυτό να καλύπτει μια βαθύτερη ανάγκη του ανθρώπου για επικοινωνία. Πολλές φορές λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά και στον δικό μας οργανισμό.

source : pinterest

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο instagram για καθημερινές ιδέες εσωτερικής διακόσμησης πατήστε στην εικόνα

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr