Οι πανελλήνιες εξετάσεις τελείωσαν τα αποτελέσματα βγαίνουν σε λίγες μέρες και περίπου τα παιδιά θα ξέρουν αν πέρασαν σε κάποια σχολή. Σε όποια επιλογή και αν πέτυχαν οι εξεταζόμενοι στην περίπτωση που είναι μακρυά από την κατοικία των γονέων θα πρέπει να βρουν ένα σπίτι.
Τα λεγόμενα φοιτητικά σπίτια είναι συνήθως γκαρσονιέρες. Γκαρσονιέρα είναι ένα μικρό διαμέρισμα που αποτελείται από ένα δωμάτιο και επί τω πλείστον κατοικείται από εργένηδες ή φοιτητές τα τετραγωνικά μιας γκαρσονιέρας είναι γύρω στα 25μ² – 40μ². Για πολλούς είναι σπαζοκεφαλιά η ερώτηση πως διακοσμείται ένας τόσο μικρός χώρος αλλά δεν είναι όσο δύσκολο φαίνεται. Ένας τρόπος που πραγματικά βοηθάει είναι τα “έξυπνα” έπιπλα που είδαμε σε άλλο άρθρο του homie.gr Ένα μικρό σπίτι πρέπει να διακοσμηθεί έξυπνα… , όμως δεν είναι απαραίτητο να έχουμε συγκεκριμένα έπιπλα, μπορούμε να διακοσμήσουμε τον χώρο μας και με κοινά!

Τα βασικά που πρέπει να θυμόμαστε για εξοικονομήσουμε χώρο είναι πώς μπορούμε να “κλέψουμε” κάποιους χώρους
1. κρεβάτι: μπορεί να κολλήσει σε μια γωνία του σπιτιού. Επίσης μπορούμε στην τρίτη πλευρά που μένει ελεύθερη (την μικρή) να κολλήσουμε ή τον καναπέ ή μια βιβλιοθήκη ή ένα χαμηλό έπιπλο με αποθηκευτικό χώρο ντουλάπια ή συρτάρια. Οπότε στο κρεβάτι μπορούμε να κλέψουμε τρεις πλευρές.
2. Τραπεζαρία: Πρέπει να είναι παραλληλόγραμμο, το μέγεθος και το σχήμα θα το επιλέξετε ανάλογα με τα τετραγωνικά. Μπορεί να κολλήσει η μία πλευρά σε τοίχο ή στην πλάτη του καναπέ.
3. Καθιστικό: Η πλάτη του καναπέ μπορεί αν κολλήσει ή στην μια πλευρά του κρεβατιού ή σε τοίχο ή στην μια πλευρά του τραπεζιού.

Ακόμα μην ξεχνάτε πως μπορείτε με κουρτίνα ή άλλο υλικό όπως τζάμι να “κρύψετε” το κρεβάτι!

Όλα αυτά εξαρτώνται από το πιο βασικό, από τα τετραγωνικά και το σχήμα του δωματίου.

Δείτε μερικές φωτογραφίες για να καταλάβετε τι είπαμε παραπάνω.

πηγή φωτογραφιών

homie.gr