Τα φωτιστικά για το κομοδίνο είναι ένας απαραίτητος φωτισμός για το υπνοδωμάτιο καθώς εκτός το ότι δημιουργούν όμορφη ατμόσφαιρα όταν είναι αναμμένα είναι και λειτουργικά.

Αν δεν θέλουμε να έχουμε τον κεντρικό φωτισμό του δωματίου αναμμένο αλλά έναν χαμηλό ατμοσφαιρικό για διάβασμα ή για κάποια άλλη αντίστοιχη δραστηριότητα τότε το φωτιστικό του κομοδίνου είναι ο ιδανικός φωτισμός.

Στο σημερινό άρθρο θα δούμε μια έξυπνη λύση για να έχουμε δύο μοντέρνα φωτιστικά στα πλαϊνά του κρεβατιού μας χωρίς να τοποθετήσουμε φωτιστικά βάσεως αλλά να είναι κρεμαστά. Η κατασκευή τους είναι πολύ απλή και αν πιάνουν τα χέρια σας στα ηλεκτρολογικά τότε θα σας είναι παιχνιδάκι να το κάνετε μόνοι σας.

Θα χρειαστούμε :
καλώδιο χρώματος της επιλογής σας
δύο διακοσμητικά ντουί
δύο λάμπες που θα πρέπει να είναι και αυτές νέου τύπου, διακοσμητικές.

Το δύσκολο σε όλη την υπόθεση είναι (αν δεν είστε έμπειροι με τα ηλεκτρολογικά) η σύνδεση με την παροχή ρεύματος. Η καλύτερη περίπτωση είναι να έχουμε δύο παροχές στην οροφή του δωματίου και να συνδέσουμε την μια με τα κομοδίνα και την άλλη με το κεντρικό φωτιστικό της οροφής. Αν δεν το έχουμε αυτό τότε μάλλον θα πρέπει να κάνουμε μια έκπτωση στην επιλογή μας να το κατασκευάσουμε καθώς ή θα έχουμε ανοιχτά όλα τα φώτα του δωματίου (οροφή και κομοδίνα) ή μόνο τα κομοδίνα. Αυτό που επιλέγουμε εμείς για εσάς είναι μόνο τα πλαϊνά φωτιστικά και τοποθετώντας έναν ρυθμιστή έντασης (dimmer) στον παλιό διακόπτη θα μπορέσετε να αποφασίζετε εσείς για την ένταση φωτισμού του δωματίου.

Στην περίπτωση που δεν θέλετε να τραβήξετε καλώδια από την οροφή αλλά σας αρέσουν τα κρεμαστά φωτιστικά, μπορείτε να πάρετε ρεύμα από τις παροχές που έχει κατά πάσα πιθανότητα ο κατασκευαστής αριστερά και δεξιά από το κρεβάτι σας. Επιλέξτε έναν ευφάνταστο τρόπο να ανέβουν ψηλά τα καλώδια και στην συνέχεια να καταλήξουν πάνω από τα κομοδίνα σας.

source – πηγή

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr