Πλακάκια τοποθετημένα σε τοίχο δεν τα έχουμε συνηθίσει σε χώρους όπως το σαλόνι. Τα σχέδια τους έχουν εξελιχθεί πολύ και θα δείτε πως είναι μια πολύ καλή διακοσμητική ιδέα.

Παλαιότερα τα πλακάκια τα συναντούσαμε αποκλειστικά στο δάπεδο και σε χώρους όπως λουτρό και κουζίνα. Με τα χρόνια οι τεχνολογίες παραγωγής έχουν εξελιχθεί τόσο που δύσκολα μπορεί κάποιος να καταλάβει αν ένα πλακάκι είναι τεχνητό υλικό ή από εξόρυξη ή από επεξεργασία κάποιου υλικού που παράγεται στην φύση. Επίσης μεγάλη εξέλιξη υπάρχει στις υφές των επιφανειών. Στο φινίρισμα θα βρούμε γκάμα επιλογών, από τέλεια γυαλισμένα πλακίδια που μοιάζουν με φυσικά πετρώματα όπως γυαλισμένα μάρμαρα μέχρι σαγρέ επιφάνειες που δίνουν την αίσθηση του ανεπεξέργαστου πετρώματος ή ξύλου.

Επιλέξτε έναν τοίχο που θα θέλατε να είναι το κέντρο της προσοχής του σαλονιού και επενδύστε τον με το πλακάκι της επιλογής σας. Προσέξτε να μην κάνετε υπερβολές. Η τεχνική αυτή εγκυμονεί κινδύνους , προσοχή μην ενθουσιαστείτε τόσο από το αποτέλεσμα και προχωρήσετε σε επένδυση μεγαλύτερων επιφανειών. Κρατήστε στη σωστή ισορροπία τα υλικά μέσα στον χώρο σας. Για παράδειγμα αν επενδύσετε τρείς τοίχους ενός δωματίου με ένα άσπρο πλακάκι που έχει ένα μαρμάρινο print θα μοιάζει περισσότερο με μαυσωλείο παρά με δωμάτιο σπιτιού. Αν το ντύσετε με ένα πλακάκι πέτρας θα πάρει την μορφή “σπηλιάς” . Αυτό που θέλουμε είναι μια μικρή γεύση του πλακιδίου!

Σε όλες αυτές τις επιλογές το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και σίγουρα δεν θα βρεθούν πολλοί να διαφωνήσουν. Ένα extra tip που αφορά την τοποθέτηση. Αφού επιλέξουμε τον χρωματισμό του πλακιδίου μας, θα έρθει η ώρα να επιλέξουμε τον τρόπο τοποθέτησης. Στην περίπτωση που έχουμε τετράγωνο πλακάκι δεν έχουμε να πούμε πολλά, το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να το τοποθετήσετε έτσι ώστε να έχετε όσο το δυνατόν τα λιγότερα κομμένα πλακάκια. Στην περίπτωση που έχετε μακρόστενα πλακάκια υπάρχει ένα μικρό κόλπο. Ανάλογα με την διάσταση του χώρου που θέλετε να τονίσετε τοποθετείτε και τα πλακάκια. Για παράδειγμα αν έχετε ένα σπίτι με χαμηλό ύψος πρέπει να δώσετε ύψος στον χώρο σας. Θα τοποθετήσετε τα πλακάκια σε κατακόρυφο προσανατολισμό. Αντίθετα αν θέλετε να “μακρύνει” το μήκος του τοίχου σας τα τοποθετείτε οριζόντια. Προσπαθήστε να κάνετε μια μικτή αποδόμηση των παρακάτω εικόνων και θα καταλάβετε τι εννοούμε.

source : pinterest

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο instagram για καθημερινές ιδέες εσωτερικής διακόσμησης πατήστε στην εικόνα

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr