Μια βάση κρασιών για το σαλόνι μας εκτός από την πρακτικότητα του, μπορεί να γίνει και ένα βασικό αξεσουάρ διακόσμησης του χώρου μας. Ακόμα και αν δεν είμαστε fan του κρασιού είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα μπουκάλι κόκκινο, ένα λευκό και ένα ροζέ, σίγουρα θα έρθει η ώρα που θα το χρειαστούμε.
Γιατί λοιπόν να το έχουμε καταχωνιασμένο και σκονισμένο και να μην το τοποθετήσουμε σε μια περίοπτη θέση πάνω σε μια εντυπωσιακή κατασκευή.
Συνήθως όταν λέμε εντυπωσιακή κατασκευή το μυαλό μας πάει και σε κάτι ακριβό, όμως το ακριβό στα δικά μας άρθρα είναι οι ιδέες μας. 🙂
Δείτε μερικές όμορφες κατασκευές που βρήκαμε στο διαδίκτυο για να έχουν τα κρασιά στην θέση που τους αξίζει στο αρχοντικό σας.

 

Αν δεν είστε απλά άλλος ένας που του αρέσει το καλό κρασί αλλά είστε μεγάλος λάτρης του, τότε η παρακάτω κατασκευή είναι για εσάς. Δημιουργήστε μια εσοχή από γυψοσανίδα και τοποθετήστε τις βάσεις για τα κρασιά όμορφα και συμμετρικά. Ένας περιμετρικός χαμηλός φωτισμός θα δώσει άλλη αίγλη στην όλη κατασκευή σας. Το ακριβό σε αυτήν την περίπτωση είναι να αγοράσετε όλα αυτά τα κρασιά. Βέβαια μπορείτε να φτιάξετε μια μικρότερη κατασκευή που να δέχεται λιγότερα μπουκάλια.

Δεν χρειάζεστε περισσότερα από το να βρείτε μια ωραία τάβλα από κορμό δέντρου. Με ένα ποτηροτρύπανο δημιουργείστε τις εσοχές που θα δεχθούν τα αγαπημένα σας μπουκάλια.

 

 

Δείξτε την φωτογραφία στον ξυλουργό σας και θα σας φτιάξει αυτό ακριβώς που βλέπετε. Για έναν επαγγελματία είναι παιχνιδάκι η παρακάτω ιδέα.

 

Μην ξεχάσετε να δείτε μερικές ιδέες για home bar

Ένας κορμός δέντρου κομμένος στην μέση και δύο μεταλλικά πλέγματα οικοδομής είναι τα βασικά υλικά για την παρακάτω κατασκευή. Πρέπει να κόψετε τον κορμό στην μέση και να τοποθετήσετε τα κομμάτια κάθετα. Αυτά τα δύο θα είναι η στήριξη της όλης κατασκευής. Καρφώστε πρόκες σε τέτοια απόσταση όσο είναι το άνοιγμα των συρμάτων του πλέγματος και στην συνέχεια με ηλεκτροκόλληση κολλήστε το πλέγμα στις πρόκες. Πριν τα στερεώστε όλα αυτά μαζί πάρτε ένα σπρέι περάστε τα σίδερα ένα χρώμα. Προτείνουμε μαύρα για τους τολμηρούς χρυσά.

source – πηγή

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr