Στο homie.gr λατρεύουμε την καλή αισθητική αλλά και την εργονομία. Η τηλεόραση αν δεν έχει τοποθετηθεί σωστά και δεν έχει προβλεφθεί η θέση της από την κατασκευή του σπιτιού θα μας δημιουργεί ένα αισθητικό πρόβλημα που έχει να κάνει με τα καλώδια, τόσο τα δικά της όσο και των συσκευών που την συνοδεύουν. Θα δούμε λοιπόν μερικές έξυπνες λύσεις για να αποφύγουμε αυτό το αισθητικό έκτρωμα.

Θα σας δώσουμε ιδέες για δύο περιπτώσεις τοποθετημένης τηλεόρασης.

α. Αν η τηλεόραση είναι κρεμασμένη και από κάτω της υπάρχει ράφι ή έπιπλο.
Στην περίπτωση αυτή τα πράγματα είναι πιο απλά καθώς χρειαζόμαστε ένα αντικείμενο μόνο για να καλύψει το κενό μεταξύ ραφιού και TV. Ακόμα καλύτερα είναι να μπορούμε να κρύψουμε τεχνιοτρόπως και όλες τις συσκευές που συνδέονται με την τηλεόραση.

Δεν είναι δύσκολο, θα χρειαστούμε μόνο κάποια βιβλία που δεν τα χρειαζόμαστε ή παλιά περιοδικά απλά για να συμπληρώσουμε το ύψος της βάσης μας. Δεύτερον θα χρειαστούμε ένα κουτί στο οποίο να χωράει να τοποθετηθεί ο αποκωδικοποιητής που τυχών έχουμε ή το router μας. Αν η συσκευή που θα μπει στο κουτί έχει τηλεκοντρόλ πρέπει να ανοίξουμε κάποιες μικρές τρύπες στο μπροστινό τμήμα της για να λειτουργεί (αν βέβαια είναι μικρό το πάχος του τοιχώματος του κουτιού θα λειτουργεί και χωρίς τρυπούλες). Στο πίσω μέρος καλό θα ήταν να είναι εντελώς ανοιχτό το κουτί για να παίρνει αέρα η συσκευή.

Το συνολικό ύψος κουτιού και περιοδικών πρέπει να καλύπτει πλήρως το κενό μεταξύ ραφιού και τηλεόρασης. Αν το κενό είναι μεγάλο μπορείτε να βάλετε ένα διακοσμητικό στοιχείο το οποίο μπορεί να μπει και έκκεντρα πάνω στο έπιπλο και πίσω από αυτό να κολληθούν τα καλώδια με θερμόκολλα.

 

β. Στην περίπτωση που η τηλεόραση είναι κρεμασμένη σε τοίχο και από κάτω δεν υπάρχει κάποιο ράφι.

Στην περίπτωση αυτή τα καλώδια είναι πιο δύσκολο να τα κρύψουμε καθώς θα χρειαστούμε μια κατασκευή να τα καλύψουμε. Θα μπορούσαμε βέβαια να σκάψουμε τον σοβά και να τα χαντρώσουμε μέσα του αλλά πρέπει να σοβατίσουμε και να βάζουμε μετά τον τοίχο. Δεν είναι τίποτα αλλά αν δεν το έχουμε ξανακάνει το αποτέλεσμα δεν θα είναι αποδεκτό.

Η παρακάτω κατασκευή είναι ουσιαστικά ένας μεγάλος πίνακας. Μπορούμε να πάμε σε ένα κατάστημα που κάνει εκτυπώσεις σε καμβά ή σε πανί και να μας το κατασκευάσει με κόστος περίπου 45€/τ.μ. Εμείς πρέπει να διαλέξουμε μόνο το σχέδιο που θα εκτυπωθεί στο “κάδρο”, το οποίο πρέπει να είναι ένα συνεχόμενο μοτίβο (γεωμετρικά σχήματα, λουλούδια ή κάτι παρόμοιο) σε μορφή και χρώμα που να ταιριάζει στα υπόλοιπη διακόσμηση του χώρου.

Όταν θα πάρουμε το κάδρο από τον κατάστημα θα χρειαστεί να του κάνουμε κάποια ανοίγματα για να περάσουν τα καλώδια αλλά και για να περάσει η βάση της τηλεόρασης μέσα από αυτό.

Βέβαια μπορούμε να φτιάξουμε και μόνοι μας το κάδρο αφού θα δείτε παρακάτω πόσο εύκολη είναι η κατασκευή του.

source – πηγή

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr