Τα φυτά δεν ομορφαίνουν απλά τις βεράντες και τις αυλές μας αλλά και το εσωτερικό του σπιτιού μας. Μάλιστα σύμφωνα με επιστήμονες της NASA, κάποια φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να μας απαλλάξουν από αλλεργίες και κρυολογήματα.

Το γνωρίζατε πως υπάρχουν φυτά εσωτερικού χώρου που έχουν ευεργετικές ιδιότητες για τον άνθρωπο; Ύστερα από έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες της Nasa κατέληξαν σε 10 συγκεκριμένους τύπους φυτών που μπορεί να αλλάξουν την καθημερινότητα μας.

Νούμερο ένα στη λίστα είναι ο φοίνικας αρέκα με καταγωγή από τη Μαδαγασκάρη.
Το ύψος του μπορεί να φτάσει μέχρι και δύο μέτρα. Έχει μακριά πράσινα κλαδιά και μετά από μερικά χρόνια ανθίζει και βγάζει καρπούς.
Τέλος καθαρίζει και υγραίνει την ατμόσφαιρα κάνοντας πιο εύκολη την αναπνοή μας την νύχτα. Για όνειρα γλυκά λοιπόν ιδανικό μέρος να τον τοποθετήσετε, είναι η κρεβατοκάμαρα.

Άλλα φυτά που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα είναι η Αλόη και ο Βρετανικός κισσός.
Το δεύτερο μάλιστα αφαιρεί μεγάλο ποσοστό της μούχλας μέσα σε μισή ημέρα.
Κατάλληλο για ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα και χρόνιο άσθμα.

Η φτέρη της Βοστώνης είναι ένα καλαίσθητο και ανθεκτικό φυτό. Διατηρείται για χρόνια με συχνό πότισμα και αρκετό φως. Θεωρείται νούμερο ένα στην εξάλειψη των ρύπων και των τοξικών ουσιών.

Το σπαθίφυλλο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου. Έχει υπέροχα, πλατιά φύλλα και εντυπωσιακά λευκά λουλούδια. Καθαρίζει τον αέρα και είναι ιδανικό για να στολίσει και τον χώρο του γραφείου.

Ο φοίνικας ρομπελίνι γνωστός ως φοίνικας νάνος είναι εξαιρετικά ανθεκτικός.
Θα δώσει στο σαλόνι σας μια εξωτική χροιά και έχει την ιδιότητα να απομακρύνει, χημικές ουσίες που βρίσκονται σε καθαριστικά και βερνίκια.

Η Λίστα με τα 10 ευεργετικά φυτά

  1. Ραφίς
  2. Μπαμπού
  3. Φίκος ο ελαστικός
  4. Δράκαινα
  5. Αγγλικός Κισσός
  6. Φοίνικας (νάνος) ρομπελίνι
  7. Φίκος κλασσικός
  8. Φτέρη της Βοστώνης
  9. Σπαθίφυλλο
  10. Φοίνικας αρέκα
ράφις

source pinterest

source independent

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο instagram για καθημερινές ιδέες εσωτερικής διακόσμησης πατήστε στην εικόνα

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr