Τα φωτιστικά από τσιμέντα είναι πάρα πολύ στιλάτα για δύο λόγους. Πρώτον είναι μοναδικά γιατί
το τσιμέντο κάνει διαφορετικά “νερά” κατά την κατασκευή του και όσες φορές και να το ξανακάνεις ποτέ το ένα δεν θα μοιάζει με το άλλο και δεύτερον είναι το χρώμα του τσιμέντου που εδώ και μια πενταετία είναι από τα βασικά χρώματα διακόσμησης. Το συναντάμε συχνά σε δάπεδα, σε μπάνια, σε τοίχους στην μορφή πατητών τσιμεντοκονιών. Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας ένα τέτοιο φωτιστικό.

Αρχικά αυτά που θα χρειαστούμε είναι
1.ένα μπουκάλι φαρδύ το οποίο θα είναι αυτό που θα μας ορίσει και το μέγεθος του φωτιστικού
2.ένα μικρότερο μπουκάλι το οποίο θα είναι αυτό που θα μας ορίσει το εσωτερικό του φωτιστικού
3.το καλώδιο με την λάμπα
4.ένα τρυπάνι μικρό
5.λίγο τσιμέντο
6.μερικές πρόκες
7.και μια βίδα που το κέντρο της είναι κενό ώστε μα χωράει να περάσει από μέσα το καλώδιο.

Ανοίγουμε τρύπα στο καπάκι του μικρού μπουκαλιού και κόβουμε τον πάτο του μεγάλου μπουκαλιού ώστε το μικρό μπουκάλι να είναι περίπου πέντε πόντους μικρότερο από το μεγάλο.

Ανοίγουμε τρύπα και στο καπάκι του μεγάλου μπουκαλιού και τα ενώνουμε με την βίδα και τα παξιμαδάκια όπως φαίνεται και στην εικόνα

Βάζουμε τις βίδες αντικριστά ώστε να μην μπορούν να μετακινηθούν τα μπουκάλια και να παραμείνει το μικρό μπουκάλι στο κέντρο του ανοίγματος του μεγάλου

Ανακατεύουμε το τσιμέντο με νερό (να βάζετε λίγο λίγο το νερό για να μην σας γίνει πολύ ρευστός ο πολτός) και μετά αφού έχουμε γυρίσει ανάποδα τα μπουκάλια γεμίζουμε τις άκρες με το τσιμέντο. Χτυπήστε ελαφρά περιμετρικά με το χέρι σας για να πάει παντού το τσιμέντο.

Έπειτα το αφήνουμε να τραβήξει τουλάχιστον 20 ώρες και αφαιρούμε τα μπουκάλια και τις βίδες. Αν δυσκολεύεστε να αφαιρέσετε τα μπουκάλια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πιστολάκι μαλλιών να μαλακώσετε τα πλαστικά και θα βγουν πολύ πιο εύκολα. Αφού τα αφαιρέσετε τρίψτε λίγο τις γωνίες και ότι εξέχει για να φαίνεται το φινίρισμα πιο καλό.

Περάστε μέσα από την βίδα το καλώδιο και τελειώσαμε!

Τέλειο το αποτέλεσμα! Μπορείτε να βάλετε λευκό τσιμέντο αν θέλετε να φτιάξετε ανοιχτόχρωμο φωτιστικό ή να ρίξετε λίγο χρωστική ουσία του χρώματος που θέλετε που θα την προμηθευτείτε από το χρωματοπωλείο σε συσκευασία σύριγγας.

Καλή επιτυχία και περιμένουμε να δούμε τις κατασκευές σας στο mail μας, να τις δημοσιοποιήσουμε.

homie.gr