Όταν ένα σπίτι έχει μια κολόνα στην μέση ενός χώρου θεωρείται μεγάλο μειονέκτημα. Αν όμως ο διακοσμητής σας είναι έμπειρος, το αρνητικό αυτό στοιχείο μπορεί να σας το αναδείξει ως το σημείο θαυμασμού του σπιτιού σας.
Σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο μια κολόνα στην μέση του χώρου αφού από μόνη της η συνθήκη αυτή μας δημιουργεί κάποιους περιορισμούς. Χρησιμοποιώντας την κολόνα αυτή ως σταθερό, μπορούμε περιμετρικά να προσθέσουμε διάφορα διακοσμητικά στοιχεία.

Η γυψοσανίδα είναι το κύριο υλικό που θα χρειαστούμε καθώς είναι εύκολη η εφαρμογή της αλλά μας επιτρέπει να κάνουμε και όλα τα σχέδια που μπορούμε να φανταστούμε.

Τα ράφια είτε για βιβλιοθήκη είτε για χώρο διακοσμητικών είναι μια καλή επιλογή.

Αν μας το επιτρέπει ο χώρος μπορούμε να μεγαλώσουμε τις διαστάσεις της και κατασκευάσουμε μια εσοχή που να δίνει την αίσθηση κομμένης κολόνας. Το χαρακτηριστικό της παρακάτω εικόνας είναι ο τρόπος που έχουν εφαρμοστεί τα χρώματα. Δίνουν την εντύπωση πως ο πυρήνας της είναι άλλο χρώμα από την επιφάνεια.

Περιμετρικά μπορούν να ενσωματωθούν ράφια από διαφορετικό υλικό. Στην παρακάτω φωτογραφία ο διακοσμητής έχει χρησιμοποιήσει μασίφ ξύλο και σύρματα και έχει κατασκευάσει εντυπωσιακή βιβλιοθήκη.

Αν δεν μπορούμε να την “κρύψουμε” στον χώρο, τότε κάντε την τόσο έντονη ώστε να μοιάζει με ένα τοτέμ στο κέντρο του χώρου.

Βγάζοντας τον σοβά από την κολόνα θα αποκαλυφθεί το σκυρόδεμα. Η ιδιαιτερότητα του σκυροδέματος που δεν έχει ομοιόμορφη όψη δίνει την αίσθηση του βιομηχανοποιημένου. Θα χρειαστεί ένα βερνίκι για να δείχνει πιο καθαρό. Αν ταιριάζει με την υπόλοιπη διακόσμηση είναι μια καλή επιλογή.

Μπορείτε να επενδύσετε την κολόνα με ένα υλικό που να δένει με το υπόλοιπο σπίτι.

 

Αν το επιτρέπει ο χώρος δημιουργείστε μια συμμετρία φτιάχνοντας ακόμα μια κολόνα.

Δείτε μερικά σχέδια για έμπνευση…

source – πηγή

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr