Η κουζίνα είναι η καρδιά του σπιτιού. Της αξίζει να είναι προσεγμένη. Τι θα λέγατε να σπάσετε την μονοτονία του μονόχρωμου με μια μικρή σύνθεση από ξύλινα ράφια.

Στο μυαλό μας έχουμε κάποια δεδομένα που έχουν χαραχθεί καλά από τις εικόνες που έχουμε. Για παράδειγμα οι κουζίνες ή είναι μονόχρωμες ή το πολύ να έχουν μια διαφορά χρωμάτων τα ντουλάπια βάσεως με τα κρεμαστά ντουλάπια. Τα δεδομένα αυτά δεν μας αφήνουν να σκεφτούμε διαφορετικούς συνδυασμούς. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μερικές επιλογές που μια κουζίνα μπορεί να έχει διαφορά χρώματος μέσα στα κρεμαστά ντουλάπια.

Το ξύλο είναι ένα υλικό που ταιριάζει με όλα τα χρώματα, όπως συνήθως όλα τα υλικά και χρώματα που συναντάμε στη φύση. Αυτό σημαίνει πως όποιο και να είναι το χρώμα της κουζίνας μας (εκτός εννοείται αν είναι χρώμα ξύλου) ταιριάζει αβίαστα να συμπληρώσουμε μια πινελιά από ξύλο.

Αν φτιάχνετε τώρα την κουζίνα σας, μην φοβηθείτε να έχετε μερικά ανοιχτά (χωρίς πορτάκι) ράφια από ξύλο. Φωτίστε με κρυφό φωτισμό το πίσω μέρος των ραφιών στην επάνω πλευρά και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Επίσης αν το ύψος του χώρου σας δεν είναι πολύ μεγάλο, φτιάξτε την κουζίνα σας να τελειώνει στο ύψος της οροφής. Αν η κουζίνα είναι ήδη έτοιμη απλά συμπληρώστε μερικά ντουλάπια.

Αν η διάταξη της κουζίνας σας είναι τέτοια που το επιτρέπει, μπορείτε την απλή τροφοθήκη να την αντικαταστήσετε με μια από ξύλινα πλαϊνά και χωρίς πορτάκι. Ίσως πλέον θα πρέπει να είναι πιο τακτοποιημένα τα πράγματα στα ράφια αλλά το αισθητικό αποτέλεσμα το επιβάλει.

source photo pinterest

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο instagram για καθημερινές ιδέες εσωτερικής διακόσμησης πατήστε στην εικόνα

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr