Ξεχάστε τα παλιά φωτιστικά που ήταν κολλημένα πάνω από τον καθρέπτη σας, η αλήθεια είναι πως είναι λειτουργικά καθώς μας βγάζουν ωραίο φωτισμό αν θέλουμε να ετοιμαστούμε αλλά
η εποχή άλλαξε. Ήρθαν τα φωτιστικά οροφής, μας δυσκολεύουν κατά την προετοιμασία μας γιατί δημιουργούν σκιές αν δεν έχουν τοποθετηθεί προσεκτικά σε σωστές αποστάσεις.
Τώρα όμως επέστρεψαν ξανά τα κρεμαστά φωτιστικά. Είναι γεγονός πως αποπνέουν μια επιπρόσθετη αριστοκρατικότητα αφού τα κρεμαστά φωτιστικά τα έχουμε συνηθίσει στα σαλόνια μας και όχι στα μπάνια! Δίνει λοιπόν την αίσθηση ενός χώρου υποδοχής και όχι ενός προσωπικού χώρου. Αν μας ρωτάτε συμφωνούμε στην αλλαγή αυτή στο λουτρό σας και σε λίγους μήνες θα τα βλέπετε κατά κόρων και σε φωτογραφίες πολυτελών κατοικιών και ξενοδοχείων.

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

Ακούγοντας κρεμαστά φωτιστικά μπορεί να σκεφτόμαστε κλασσική διακόσμηση όμως δεν είναι έτσι. Μπορεί να είναι ιδιαίτερα μοντέρνο το μπάνιο μας με αυστηρά χρώματα και αντίστοιχα φωτιστικά. Πρέπει το χρώμα τους να το επιλέξουμε έτσι ώστε να ταιριάξει με κάποιο άλλο στοιχείο του χώρου. Στην παρακάτω φωτογραφία έχει γίνει χρωματικό σετ με το καλοριφέρ. Θα μπορούσαν να είναι και οι μπαταρίες μαύρες…

Οι στρογγυλοί καθρέπτες έχουν κάνει την εμφάνιση τους για τα καλά. Θα λέγαμε πως τα κρεμαστά φώτα ταιριάζουν απόλυτα με έναν στρογγυλό ή οβάλ καθρέπτη. Στην πιο κάτω φωτογραφία θα δείτε πως το φωτιστικό έχει εντελώς διαφορετικό χρώμα από υπόλοιπο λουτρό. Αυτό κάνει το φωτιστικό μας σαν ένα έκθεμα σε μια gallery μοντέρνας τέχνης. Δηλαδή εδώ ο πρώτος ρόλος του φωτιστικού είναι η διακόσμηση και ο δεύτερος ρόλος του ο φωτισμός του χώρου.

 

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε ακριβά φωτιστικά. Μπορείτε να πάτε σε ένα κατάστημα και απλά να αγοράσετε καλώδια χρώματος της αρεσκείας σας και μια ωραία διακοσμητική λάμπα και να πετύχετε το στυλ που θέλετε για το λουτρό σας. Απλά θυμηθείτε πως πρέπει να είναι δυνατές οι λάμπες καθώς ωραία η διακόσμηση αλλά χωρίς λειτουργικότητα δεν έχει καμία αξία η επιλογή μας.

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

source – πηγή

homie.gr