Είναι ότι πιο ευφάνταστο έχουμε δει εδώ και καιρό σε κατασκευές για το σπίτι, ξύλινος τοίχος με τρύπες και ξύλινα καρφιά που μπορείς να αλλάξεις τον τρόπο αποθήκευσης πραγμάτων ανάλογα με τις ανάγκες σου.
Είναι τόσο απλό στην κατασκευή αλλά τόσο πρακτικό και όμορφο που εντυπωσιάζει. Αυτό που θα χρειαστούμε είναι 2 ή 3 πάνελ ξύλα που να καταλήγουν αν τα κολλήσουμε όλα μαζί γύρω στους 3 με 4 πόντους, έτσι ώστε όταν τοποθετούμε τα ξύλινα καρφιά να έχουν χώρο να σταθεροποιούνται και να μπορούν να σηκώνουν και περισσότερο βάρος.

Αν θέλουμε να το κατασκευάσουμε μόνοι μας θα χρειαστούμε ένα τρυπάνι με το ανάλογο ποτηροτρύπανο για ξύλα,
τα πάνελ ξύλου που πρέπει να τα προμηθευτούμε από ανάλογο κατάστημα ή βιοτεχνία
και τέλος τα “ξύλινα καρφιά” που το πιο εύκολο που μπορούμε να σκεφτούμε είναι να χρησιμοποιήσουμε κοντάρι από ξύλινη σκούπα και να το κόψουμε στα μήκη που θέλουμε.

Εννοείται πως η διάμετρος του ποτηροτρύπανου πρέπει να είναι ελάχιστα πιο μεγάλη από την διάμετρο των ξύλινων καρφιών.

Πρώτα χαράζουμε με ένα μολυβάκι τις τρύπες που θέλουμε να ανοίξουμε και ύστερα με το τρυπάνι μας ξεκινάμε να ανοίγουμε τις τρύπες. Αφού ανοίξουμε όλες τις τρύπες με ένα ψιλό γυαλόχαρτο τρίβουμε για να λειάνουμε τα σημεία που τυχών θα “αγρίεψαν” μετά την χρήση του τρυπανιού.
Αφού το κάνουμε και αυτό μετά περνάμε τα ανάλογα αστάρια και βερνίκια που θέλουμε να έχουμε στην τελική όψη του ξύλου. Αν έχουμε τρία πάνελ την διαδικασία με τις τρύπες την κάνουμε ακριβώς ίδια σε όλα, αλλά τα βερνίκια μόνο στο πάνελ που θα βλέπουμε. Τα πάνελ μεταξύ τους θα κολληθούν με ξυλόκολλα ώστε να γίνουν πολύ σταθερά. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τις τρύπες, πρέπει να είναι σε όλα τα πάνελ ακριβώς ίδια.

Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό καθώς δημιουργείτε μια επιφάνεια που μπορεί να διαμορφωθεί κάθε φορά διαφορετικά ανάλογα με τα πράγματα που θέλουμε να αποθηκεύσουμε. Θα δούμε στις φωτογραφίες παρακάτω που μπορεί να χρησιμοποιηθεί

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

Ένα υπνοδωμάτιο με τον κατάλληλο χρωματισμό μπορεί να γίνει σαν έργο τέχνης που θα εντυπωσιάσει τους πάντες.

 

Σε μια κουζίνα για ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα

 

 

Στην αποθήκη σας για καλύτερη οργάνωση του χώρου σας.

 

 

Αν έχετε όρεξη και χρόνο μπορείτε να το πάτε ένα βήμα πιο πέρα και να φτιάξετε κάτι που θα σας αναδείξει σε μέγα καλλιτέχνη σε γνωστούς και φίλους.

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

source – πηγή

homie.gr