Οι χάρτες από μόνοι τους μπορεί να είναι ένα έργο τέχνης και όλοι θα έχουμε χαζέψει μπροστά από έναν μεγάλο και εντυπωσιακό χάρτη.
Μέσα στο σπίτι υπάρχουν πολλοί τρόποι να τους διακοσμήσουμε για να τους αναδείξουμε όπως έχουμε δείξει και σε άλλο άρθρο μας ( χάρτες στο σπίτι ). Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε έναν χάρτη πάνω σε μια παλέτα και να δείχνει παλιός και σαν κειμήλιο στον χώρο σας.

1. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να προμηθευτούμε τις παλέτες που θα χρησιμοποιήσουμε, επειδή ουσιαστικά θα φτιάξουμε ένα “κάδρο”, αυτό που θα χρειαστούμε είναι μόνο οι σανίδες από τις παλέτες. Ανάλογα με το μέγεθος του χάρτη που θέλουμε (προτείνω όσο πιο μεγάλο μπορούμε) τόσες παλέτες θα χρειαστούμε.

2. Στο στάδιο αυτό έχουμε προμηθευτεί τις παλέτες και πρέπει να ξεχωρίσουμε τις σανίδες από τα καδρόνια. Αυτό θα χρειαστεί να το κάνει κάποιος χειροδύναμος και πολύ προσεκτικά γιατί από τα καρφιά της παλέτας μπορεί να τραυματιστούμε.

3. Μόλις έχουμε τις σανίδες απαλλαγμένες από τα καδρόνια και τα καρφάκια με μία χοντρή λίμα θα τρίψουμε τις άκρες όλων των σανίδων

4. Ενώνουμε τις σανίδες μεταξύ τους με ένα μακρύ ξυλαράκι στο πίσω μέρος τους, με κόλλα ή με μικρά καρφάκια.

5. Έχουμε έτοιμο τον χάρτη τον οποίο έχουμε βρει στο διαδίκτυο σε κάποιο site ή σε ένα μεγάλο βιβλιοπωλείο ή σε ένα καλά οργανωμένο φωτοτυπικό κέντρο. Τοποθετούμε τον εκτυπωμένο χάρτη (να το εκτυπώσουμε σε λεπτό χαρτόνι ή πλαστική χοντρή μεμβράνη βινύλιο) πάνω στις σανίδες και κόβουμε τις πλευρές του ακανόνιστα να δείχνει λίγο “ταλαιπωρήμένος”.

6. Με ένα κερί θα κάνουμε προσεκτικά μερικές τρύπες στο εσωτερικό του χάρτη. Θα περάσουμε τις άκρες με το κερί ώστε να πετύχουμε την παλαίωση που θέλουμε. Καλό θα είναι να το κάνετε σε εξωτερικό χώρο αυτό και να έχετε δίπλα σας ένα ποτήρι με νερό ή μια βρεγμένη πετσέτα στην περίπτωση που δεν είστε τόσο προσεκτικοί με το κερί.

7. Τοποθετείστε τον χάρτη πάνω στις παλέτες και πάρτε την βοήθεια κάποιου άλλου για να παραμείνει σταθερό. Με ένα ξυράφι κόβετε τον χάρτη στις ενώσεις των σανίδων.

8. Κολλήστε τις λωρίδες σε κάθε σανίδα ξεχωριστά με κόλλα που θα βρείτε σε χρωματοπωλείο. Πρέπει να αφήσουμε κενό μεταξύ των κολλημένων λωρίδων. Γενικά δεν πρέπει να φαίνεται ότι έχετε προσπαθήσει πολύ να ταιριάξετε τις λωρίδες μεταξύ τους. Για να έχουμε ένα τέτοιο αποτέλεσμα.

9. Περάστε δύο χέρια προστατευτικό βερνίκι και είναι έτοιμο.

αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να το κοινοποιήσετε ώστε να το δουν και οι φίλοι σας!
homie.gr