Αν ο χώρος μας είναι περιορισμένος και μια βιβλιοθήκη γεμίζει αντιαισθητικά το δωμάτιο μας, τότε μερικά στιλάτα ράφια είναι η πιο έξυπνη επιλογή που μπορούμε να έχουμε.

Όταν σκεφτόμαστε ράφια, το μυαλό μας πηγαίνει αυτόματα σε ξύλινες επίπεδες επιφάνειες ενσωματωμένες σε κάποια μεγαλύτερη κατασκευή. Στην πραγματικότητα δεν χρειαζόμαστε όλη αυτή την κατασκευή αλλά μόνο τα ράφια της. Ας αποδομήσουμε την εικόνα αυτή και σκεφτείτε μόνο τα ράφια για τα οποία ενδιαφερόμαστε.

Τα ράφια απευθείας στον τοίχο είναι από μόνη της μια αφαιρετική διακόσμηση. Για να έχουμε μια ολοκληρωμένη μοντέρνα εικόνα μπορούμε να είμαστε πιο προσεκτικοί στην επιλογή μας και να διαλέξουμε όσο πιο λεπτά και διακριτικά ράφια μπορούμε. Για να έχουμε πολύ λεπτό πάχος, μας εξυπηρετεί το μέταλλο. Το αποτέλεσμα για μια minimal διακόσμηση είναι αυτό που πρέπει.

Αν προσέξουμε λίγο το χρώμα και το σχέδιο, το ξύλο είναι επίσης μια επιλογή. Πιο ελαφρύ υλικό και ως αποτέλεσμα αυτού πιο εύκολη η στήριξη του. Ράφια, θα βρείτε σε εμπορικά καταστήματα με είδη σπιτιού.

Αν θέλετε κάτι πιο ιδιαίτερο, πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον μάστορα μετάλλου ή ξύλου για να σας φτιάξει αυτό που ακριβώς θέλετε. Τα χειροποίητα αξεσουάρ προφανώς θα τα πληρώσετε λίγο πιο ακριβά, αλλά η κατασκευή είναι τόσο μικρή και εύκολη, που τα ποσά δεν είναι απαγορευτικά.

source pinterest

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο instagram για καθημερινές ιδέες εσωτερικής διακόσμησης πατήστε στην εικόνα

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr