Το λευκό και οι αποχρώσεις του δεν είναι μια τάση που κυκλοφορεί τώρα. Το λευκό χρώμα είναι διαχρονικό και πάντα ήταν και θα είναι μια ασφαλής επιλογή για το εσωτερικό του σπιτιού μας.

Να τονίσουμε πως όταν λέμε λευκό (άσπρο) δεν εννοούμε απαραίτητα το λευκό (γάλα) αλλά και διάφορες αποχρώσεις του. Μάλιστα προτείνουμε πάντα να επιλέξετε ένα σπασμένο λευκό όπως είναι το λευκό του πάγου που ουσιαστικά είναι ένα πολύ ανοιχτό γκρι.
Όταν είστε στην διαδικασία επιλογής μην σας μπερδεύει η βεντάλια της εκάστοτε εταιρίας. Αν μια απόχρωση που σας αρέσει είναι στους πιο ανοιχτούς τόνους της βεντάλιας, όμως εξακολουθεί να σας φαίνεται σκούρο, τολμήστε να κάνετε ένα δείγμα στον τοίχο σας. Τα ανοιχτά χρώματα όταν τα απλώνουμε σε μεγάλες επιφάνειες φαίνονται “λευκά”. Επιλέξτε λοιπόν από τις πιο ανοιχτές αποχρώσεις (τόνους) το χρώμα που σας αρέσει.
Τα γήινα χρώματα είναι πάντα πιο προσφιλή στον άνθρωπο. Αυτό σημαίνει πως ένα πολύ πολύ ανοιχτό και απαλό μπεζ ίσως είναι μια καλή επιλογή.
Αν τοποθετήσετε έπιπλα με έντονους χρωματισμούς όπως μαύρα η αντίθεση που δημιουργείται κάνει το λευκό να φαίνεται ακόμα πιο καθαρό.

 

Μην φοβάστε να μιξάρετε διαφορετικά λευκά, όμως μην ξεχνάτε να είναι διακριτές οι διαφορές των χρωμάτων. Δηλαδή να είναι μην δυσκολεύεται κάποιος που είναι στον χώρο να ξεχωρίσει τα χρώματα. Αν συμβεί αυτό, το μάτι θα κουράζεται καθώς θα δίνεται η αίσθηση του θαμπού και η τελική αίσθηση δεν θα είναι ευχάριστη.

Τα αξεσουάρ και τα διακοσμητικά του χώρου μπορούν και αυτά να είναι λευκά όμως πρέπει να υπάρχει μια κορνίζα ή ένα περίγραμμα για να είναι ευδιάκριτο η αρχή και το τέλος του κάδρου.

Αν έχετε ολόλευκο μπάνιο… δεν είναι παλιομοδίτικο. Δείτε μερικά μοντέρνα λευκά μπάνια

Μην φοβάστε να κάνετε ολόλευκες κουζίνες. Δεν θα είναι άτονες, αντιθέτως θα δείχνουν καθαρές και ο χώρος μεγαλύτερος. Πρέπει οπωσδήποτε όμως να έχετε μικρές διακριτικές πινελιές που να σπάνε το λευκό.

 

Τα φωτιστικά είναι ένας τρόπος να βάλετε “χρώμα” στο clean cut χώρο σας.

Αγαπάμε τις έντονες αντιθέσεις και με το λευκό ίσως είναι απαραίτητες.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο instagram για καθημερινές ιδέες εσωτερικής διακόσμησης πατήστε στην εικόνα

…όπως και να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

πηγή φωτογραφιών

homie.gr