Το λευκό χρώμα είναι το πιο διαχρονικό από όλη την χρωματική παλέτα και πότε δεν θα φύγει από την μόδα. Η κουζίνα είναι ένας χώρος που χρειάζεται να είναι φωτεινός καθώς
παρασκευάζουμε το φαγητό και πρέπει να φαίνονται όλα ξεκάθαρα για λόγους υγιεινής, εκτός από λόγους αισθητικής λοιπόν είναι και λειτουργικός ο λόγος που μπορεί να επιλέξουν κάποιοι να λευκή κουζίνα. Το λευκό βέβαια από μόνο του δεν είναι και μοντέρνο. Χρειάζεται κάποιες μικρές λεπτομέρειες για να γίνει εντυπωσιακή και σύγχρονη μια κουζίνα.

 

1.  Δεν πρέπει να βλέπουμε πόμολα καθώς όσο πιο απλή είναι η γραμμή τόσο μεγαλύτερα δείχνουν τα πορτάκια και ως αποτέλεσμα αυτού βλέπουμε ένα πιο εντυπωσιακό έπιπλο. Αυτό το πετυχαίνουμε ή τοποθετώντας push buttons ή κάνοντας 3 εκατοστά πιο μακρυά τα κρεμαστά ανοιγόμενα φύλλα ή δημιουργώντας μια εσοχή στο κουτί. Στα βαγονέτα πρέπει να μπει μια ειδική λαμαρίνα ενδιάμεσα από τα συρτάρια ώστε να δημιουργηθεί χώρος για να βάζουμε τα δάχτυλα μας και να πιάνουμε το συρτάρι.

2.  Ότι και να κατασκευάσουμε μέσα στο σπίτι μην ξεχνάμε πόσο σημαντικό είναι ο φωτισμός. Ο σωστός φωτισμός αναδεικνύει τον χώρο.  Πολλές φορές βλέπουμε ένα στοιχείο φωτισμένο την νύχτα και είναι πιο εντυπωσιακό από την ημέρα.

3.  Σε κάποιους μπορεί να αρέσει το λευκό στην κουζίνα αλλά δεν θα επέλεγαν μια ολόλευκη κουζίνα. Ακολουθώντας τους κανόνες της σκανδιναβικής διακόσμησης που πλέον έχει πάρει κυρίαρχο ρόλο στις σελίδες των περιοδικών διακόσμησης, μπορούμε να “σπάσουμε” το λευκό με έναν ξύλινο πάγκο ή μια ξύλινη πλάτη κουζίνας. Αυτή η επιλογή θα τονίσει την περιοχή μεταξύ των κρεμαστών ντουλαπιών και των ντουλαπιών βάσεως και θα ζεστάνει λίγο την καθαρότητα του λευκού.

4. Οι έντονες αντιθέσεις προβάλουν περισσότερο τα ανοιχτά χρώματα. Θα φανούν περισσότερο λοιπόν τα λευκά έπιπλα της κουζίνας επιλέγοντας έναν σκουρόχρωμο πάγκο και πλάτη κουζίνας.

 

source – πηγή

homie.gr