Η μελέτη φωτισμού για ένα σπίτι είναι εξίσου σημαντικό κεφάλαιο στην διακόσμηση ενός χώρου. Μην ξεχάσετε να δώσετε την πρέπουσα σημασία και δεν θα χάσετε.

Έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα πως με τον φωτισμό μπορούμε να κρύψουμε ατέλειες και να αναδείξουμε έπιπλα και διακοσμητικά στοιχεία.

Σε μια μελέτη φωτισμού το σχέδιο που θα παραλάβουμε θα έχει μια μορφή σαν την παρακάτω φωτογραφία.

Είναι έτσι παρουσιασμένο που μπορεί να το διαβάσει ακόμα και κάποιος που δεν είναι μηχανικός ή ηλεκτρολόγος. Βέβαια το σχέδιο αυτό, όπως και όλα τα σχέδια, συνοδεύεται από ένα υπόμνημα που μας εξηγεί λεπτομέρειες. Για παράδειγμα μας ενημερώνει για τις διαστάσεις, εντάσεις, το εύρος των δεσμών και τους χρωματισμούς από όλα τα φώτα.

by Studio Waldir Junior

Στο παρακάτω σχέδιο βλέπουμε μια κρεβατοκάμαρα που διαθέτει κρυφό φωτισμό πάνω από το κρεβάτι, spots μπροστά από τις ντουλάπες και κάποια φωτιστικά βάσεως στα κομοδίνα και στο γραφείο.

Τα σχέδια που βλέπουμε στην παραπάνω φωτογραφία είναι κατασκευασμένα με δεδομένο πως θα τοποθετηθεί οροφή από γυψοσανίδα σε όλο το σπίτι και είναι χωνευτά. Δεν προτείνουμε τόσα πολλά φώτα αν δεν υπάρχει η δυνατότητα να τα χωνέψουμε σε κάποια οροφή.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο instagram για καθημερινές ιδέες εσωτερικής διακόσμησης πατήστε στην εικόνα

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr