Θα έχετε δει σίγουρα έναν καλόγερο σε κάποιο σπίτι. Δεν εννοούμε έναν μοναχό αλλά μια κατασκευή δαπέδου που έχει ως κύρια χρήση το προσωρινό κρέμασμα ρούχων.
Αν ψάξετε στην αγορά θα βρείτε όμορφους καλόγερους (έπιπλα) για όλα τα στιλ διακόσμησης. Σίγουρα όμως δεν θα βρείτε ξεχωριστές ιδέες που μπορούν να αντικαταστήσουν έναν τυπικό καλόγερο, Αυτό θα το βρείτε μόνο εδώ στο homie.gr

Όταν ακούμε καλόγερο φανταζόμαστε ένα έπιπλο συνήθως ξύλινο που πατάει στο έδαφος και καταλήγει γύρω στα δύο μέτρα ύψος. Σκεφτείτε να μην πατάει στο έδαφος και να ξεκινάει από την οροφή μας ή να ξεκινάει από το δάπεδο και να καταλήγει στην οροφή μας σαν να έχει φυτρώσει μέσα στο διαμέρισμα μας. Τέτοιες και άλλες όμορφες ιδέες θα δούμε σήμερα.

Μπορείτε να πάτε στον ξυλουργό σας και να σας φτιάξει μεγάλα κουμπιά που να είναι σταθεροποιημένα στον τοίχο κοντά στην είσοδο του σπιτιού σας. Το αποτέλεσμα είναι πιο αφαιρετικό και ταιριάζει σε πιο μοντέρνες διακοσμήσεις.

Εξαιρετικής έμπνευσης η παρακάτω ιδέα και αν συνδυάσουμε και τον χαμηλό βαθμό δυσκολίας της υλοποίησης της τότε καθιστά ένα πανέμορφο στολίδι αντικατάστασης του παλιού καλόγερου.

Δημιουργείστε ένα κάδρο από ξύλο ανάλογα με το μέγεθος της κατασκευής που θέλετε να έχετε. Πάνω σε αυτό τοποθετείτε γάντζους ανά ίσες αποστάσεις και στις τέσσερις διαστάσεις. Αγοράστε μπόλικο σχοινί το οποίο θα το υπολογίσετε σύμφωνα με το μέγεθος της κατασκευής σας και περάστε το μέσα από τα θυλάκια (γάντζους). Το σχέδιο δεν χρειάζεται να είναι κάτι συγκεκριμένο αλλά όσο πιο αφηρημένο τόσο πιο καλό. Μην φοβηθείτε την δημιουργικότητα σας. Αφού τελειώσετε τοποθετείστε μερικές κρεμάστρες στην κατασκευή ώστε να αφήνετε τα πανωφόρια σας κατά την είσοδο στο σπίτι σας. Θα δείχνει πολύ ωραίο και στο γραφείο σας!

Με σκοινί και μερικούς γάντζους μπορείτε να δημιουργήσετε μια minimal βάση κρεμάστρας για το hall του σπιτιού σας. Η κατασκευή δεν χρειάζεται επεξήγηση καθώς είναι πολύ απλή. Μια σημείο που πρέπει να προσέξετε μόνο είναι πως η ράβδος πρέπει να είναι οριζόντια για να κάθονται ίσια τα ρούχα και να μην γλιστράνε προς το κατώτερο μέρος.

Πανομοιότυπη κατασκευή είναι η παρακάτω με μικρές λωρίδες από δέρμα αντί για σχοινάκι.

Δεν είναι τίποτα άλλο από μερικές κρεμάστρες ανάποδα και κομμένες από την μια πλευρά τους.

Εδώ θα χρειαστούμε την βοήθεια του μαραγκού μας. Ανάλογα με το μήκος της κρεμάστρας που θέλουμε να έχουμε θα κόψουμε και τα ανάλογα ξύλα. Η κατασκευή είναι εύκολη θα χρειαστούμε μια ντίζα (μακρυά βίδα χωρίς κεφάλι που βρίσκουμε σε χρωματοπωλείο ή σε κατάστημα με υδραυλικά είδη). Μετά θα χρειαστούμε κόλλα που κολλάει ξύλο με μέταλλο και τα ξυλαράκια μας.  Το “δύσκολο” στο σχέδιο αυτό είναι το κόψιμο το ξύλων. Πρέπει να γίνει έτσι ώστε όταν είναι κλειστή η κρεμάστρα να κάθεται παράλληλα με τον τοίχο και όταν την ανοίγουμε να είναι υπό γωνία 30 μοιρών. Για τον ξυλουργό σας όμως θα είναι παιχνιδάκι.

 

Ένα άλλο ωραίο concept είναι πολλές κρεμάστρες δεμένες με σχοινιά από το ταβάνι και να κρέμονται. Εύκολο και όμορφο.

 

 

 

Οι ιδέες που βρίσκουμε για εσάς είναι “προβλήματα” που συναντάμε καθημερινά είτε από ερωτήσεις σας είτε από διακοσμήσεις που πραγματοποιούμε στους αναγνώστες του homie.gr

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

source – πηγή

homie.gr