Είναι γνωστό πως όσες ντουλάπες και να έχουμε ποτέ δεν μας είναι αρκετές. Αν μας βοηθούν τα τετραγωνικά και η διάταξη του χώρου μπορούμε με έναν έξυπνο σχεδιασμό να έχουμε εργονομία αλλά και desing.


Σίγουρα ένα dressing room είναι πιο βολικό από τις κλασσικές ντουλάπες καθώς ουσιαστικά είμαστε μέσα στην ντουλάπα και βλέπουμε όλα τα ρούχα μπροστά μας χωρίς να πρέπει να τα βγάλουμε από την θέση τους και να ανοιγοκλείνουμε ντουλαπόφυλλα. Όταν γράφουμε για dressing room το μυαλό μας λανθασμένα ταξιδεύει σε ένα πλήρες δωμάτιο 9 τετραγωνικών μέτρων ενώ στην πραγματικότητα θέλουμε ελάχιστα περισσότερο χώρο απ’ ότι χρειάζεται μια κανονική ντουλάπα.

Ένα δωμάτιο είναι σίγουρα πιο ωραίο και αριστοκρατικό όταν δεν υπάρχουν ντουλάπες σε εμφανές σημείο από τον χώρο του κρεβατιού.


Ακόμα και αν έχουμε μια πολύ ακριβή ντουλάπα δεν συγκρίνεται με τίποτα με ένα δωμάτιο που δεν βλέπουμε καθόλου αυτόν τον χώρο αποθήκευσης.

Σε περίπτωση που κάνουμε ανακαίνιση μπορεί πολύ εύκολα να γίνει ο τοίχος από γυψοσανίδα στο κεφαλάρι του κρεβατιού.

Αν τελικά καταλήξουμε σε μια τέτοια λύση, έχουμε τις εξής επιλογές σαν απάντηση στην ερώτηση “ανοιχτές ντουλάπες ή με πορτάκια”. Αν θέλουμε να έχουμε ανοιχτές τις ντουλάπες θα χρειαστεί να βάλουμε μια πόρτα (ή μια βαριά κουρτίνα) στην είσοδο του dressing room για να μην περνάει σκόνη μέσα στα ρούχα από την χρήση του υπόλοιπου υπνοδωματίου. Στην περίπτωση που θέλουμε να έχουμε απλά πέρασμα αυτό που προτείνουμε εμείς είναι να βάλετε διάφανα τζαμένια πορτάκια και ακόμα καλύτερα να βάλουμε και φως μέσα στην ντουλάπα ώστε να βλέπουμε τα κρεμασμένα ρούχα χωρίς να χρειάζεται να ανοίγουμε τα πορτάκια.
Δείτε τι εννοούμε στις παρακάτω φωτογραφίες…

source – πηγή

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο instagram για καθημερινές ιδέες εσωτερικής διακόσμησης πατήστε στην εικόνα

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr

homie.gr