Οι ντουλάπες σε ένα υπνοδωμάτιο είναι τόσο σημαντικές όσο σημαντικό είναι και το κρεβάτι. Η σωστή επιλογή είναι μονόδρομος για ένα μικρό δωμάτιο.

Αν είστε αναγνώστης τους homie.gr θα θυμάστε τι πρέπει να προσέχουμε στην διακόσμηση ενός μικρού χώρου. Το βασικότερο όλων είναι τα χρώματα. Το λευκό ή κάποιος χρωματισμός του λευκού (λευκό του πάγου, της άμμου κ.λ.π) είναι ο πιο καλός φίλος ενός μικρού χώρου. Το λευκό προσδίδει όγκο στον χώρο. Επιλέξτε ντουλάπες σε πολύ ανοιχτούς τόνους.

Η τελική επιφάνεια είναι ένα άλλο σημείο που πρέπει να προσέξουμε στην επιλογή ντουλάπας. Αν ο χώρος μας είναι πραγματικά μικρός επιλέξτε γυαλιστερή επιφάνεια. Με την γυαλιστερή επιφάνεια θα καταφέρετε να την αντανάκλαση του χώρου μέσα στην ντουλάπα! Αυτό αυτόματα θα σας προσθέσει τετραγωνικά στην αίσθηση του υπνοδωματίου. Το υλικό που μπορούμε να επιλέξουμε είναι λάκα υψηλής γυαλάδας, τζάμι ή κάποιο ακριλικό υλικό.

Μην ξεχάσετε να δώσετε σημασία στα τεμάχια και τις διαστάσεις των πορτών της ντουλάπας. Με δεδομένο ότι έχουμε μικρό χώρο δεν πρέπει να φτιάξουμε πορτάκια με μεγάλο πλάτος. Σαράντα πέντε εκατοστά είναι ιδανικά (βέβαια παίζει ρόλο η ολική διάσταση της ντουλάπας, γιατί πρέπει να υπολογιστούν έτσι ώστε όλα τα πορτάκια να είναι ίδια μεταξύ τους. Επίσης και για πρακτικούς λόγους πείτε στον μάστορα πως θέλετε ντουλάπες μιας εποχής. Αυτό σημαίνει πως το πορτάκι ξεκινάει από το δάπεδο και καταλήγει στην οροφή. Με αυτό πετυχαίνουμε μεγάλη επιφάνεια που στο μάτι δίνει ύψος στον χώρο μας. Ο πρακτικός λόγος της επιλογής αυτής είναι πως όταν ανοίγουμε για κάποιο λόγο την ντουλάπα (δηλαδή για να πιάσουμε κάτι από πάνω ή κάτω ράφι) αερίζεται όλη ντουλάπα. Μην βάλετε συρτάρια έξω από την ντουλάπα. Θα σας χαλάσουν την συμμετρία και την απλότητα που θέλουμε να επιτύχουμε.

Τα πόμολα μπορούν να χαντακώσουν μια ντουλάπα ή να την κάνουν έργο τέχνης. Μια safe επιλογή είναι να μην έχουμε καθόλου πόμολα, τοποθετώντας push buttons σε όλα τα φύλλα. Τα push buttons ή pop up buttons είναι μικροί και οικονομικοί μηχανισμοί που μπαίνουν ένας σε κάθε πορτάκι. Λειτουργεί ως εξής, πιέζετε το πορτάκι μέσα και απελευθερώνει το πορτάκι πετώντας το μερικά εκατοστά έξω, οπότε μπορείτε να βάλετε τα δάχτυλα σας και να ανοίξετε το πορτάκι. Τα push buttons έχουν ένα κακό. Πρέπει όταν κλείνουμε το πορτάκι να τα πιέσουμε για να “οπλίσει ” ξανά ο μηχανισμός. Δηλαδή δεν μπορούμε να σπρώξουμε το φύλλο και να κλείσει η πόρτα μόνη της, πρέπει να την πιέσουμε. Αν θέλουμε πόμολο επιλέξτε γραμμικά πόμολα μεγάλου μήκους (πχ 130εκ. ) Το αποτέλεσμα είναι να δείχνει εντυπωσιακά μεγάλα τα πορτάκια και ως αποτέλεσμα αυτού το ύψος του δωματίου.

TIP : Ότι χρώμα και αν έχουμε επιλέξει για το εξωτερικό της ντουλάπας, το εσωτερικό πρέπει να έχει χρώμα ξύλου. Το ξύλο είναι το πιο ζεστό “χρώμα” και δίνει την αίσθηση της πολυτέλειας και του επίπλου.

source: pinterest

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο instagram για καθημερινές ιδέες εσωτερικής διακόσμησης πατήστε στην εικόνα

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr