Η αποστράγγιση στο μπάνιο είναι ένα αναγκαίο (αισθητικά) κακό. Το σιφόνι είναι μια οπτική πληροφορία που μας κόβει το σχέδιο του πλακιδίου μας.
Τα γνωστά κλασσικά σιφόνια είναι τετράγωνα ή στρογγυλά σχαράκια τοποθετημένα περίπου στο ένα τρίτο του μήκους της ντουζιέρας. Είναι μια στάμπα στο όμορφο πλακάκι που επιλέξαμε για το λουτρό μας. Η ανάγκη για το καλαίσθητο ανάγκασε τις εταιρίες να βγάλουν αποστραγγιστικές σχάρες που να είναι πιο όμορφες και οπτικά να χάνονται όσο το δυνατόν περισσότερο.

Πλέον έχουν οι περισσότερες εταιρίες αλλά στην περίπτωση αυτή μην επιλέξετε με βάση την τιμή γιατί ένα πολύ οικονομικό σιφόνι μπορεί να μας δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στο μέλλον. Ο λόγος είναι ότι κάποια δεν σφραγίζουν καλά με τις σωληνώσεις των αποχετεύσεων και έχουμε μικρές διαρροές που στο μέλλον θα μας βάλουν σε έξοδα και ταλαιπωρία. Επίσης θα χρειαστεί καλό στοκάρισμα και μόνωση περιμετρικά του σιφονιού. Τα καλά (ακριβά) εξαρτήματα είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να μηδενίζουν την αστοχία κατά την τοποθέτηση.

Τοποθετώντας το γραμμικό σχαράκι στην άκρη της ντουζιέρας είναι σαν να μην υπάρχει καθόλου.

 

Υπάρχουν και πιο ακριβά συστήματα που δημιουργούν περιμετρικά μια αποστράγγιση. Είναι το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα αλλά προϋποθέτει να έχουμε την περίπου 6 πόντους μεγαλύτερο βάθος σε όλο το μπάνιο μας. Εκτός αν δεν μας ενδιαφέρει να κάνει σκαλοπάτι η ντουζιέρα μας σε σχέση με το υπόλοιπο μπάνιο.

Υπάρχουν ειδικά αποστραγγιστικά σιφόνια που έχουν υποδοχή για πλακάκι. Ωραίο αποτέλεσμα αφού το μόνο που βλέπουμε είναι ένας απλός αρμός.  Το κόστος αυτών είναι περίπου τριψήφιος αριθμός και εξαρτάται από την τεχνολογία και το σχέδιο του εκάστοτε αποστραγγιστικού συστήματος.

Αν το λουτρό σας είναι παλιό και δεν θέλετε να κάνετε μεγάλες αλλαγές, μπορείτε να απλά να βάλετε σε όλο το τμήμα της ντουζιέρας μια κατασκευή από καδρονάκια teak. Αν το συνδυάσετε με άλλες ξύλινες πινελιές θα έχετε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα χωρίς την ταλαιπωρία της ανακαίνισης.

source – πηγή

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr