Μερικές ιδέες για να τοποθετήσετε την τηλεόραση μέσα ή πάνω στην ντουλάπα σας.
Αν μας ρωτάτε, δεν πρέπει να μαθαίνουμε να ζούμε με τηλεόραση μέσα το υπνοδωμάτιο αλλά στην περίπτωση που ήδη έχετε εθιστεί και είναι πλέον ένα απαραίτητο αξεσουάρ, τότε θα σας βοηθήσουμε να λύσετε ένα απλό πρόβλημα κατανομής χώρου.

Ανάλογα με τις διαστάσεις ενός υπνοδωματίου μπορεί να είμαστε αναγκασμένοι να τοποθετήσουμε την τηλεόραση στην πλευρά που είναι η ντουλάπα μας. Υπάρχουν και γι’ αυτό καλές λύσεις που είναι τόσο λειτουργικές όσο και αισθητικά αποδεκτές. Υπάρχουν δύο τρόποι να βάλουμε την οθόνη μπροστά από το κρεβάτι και στο σημείο της ντουλάπας. Πρώτον μέσα στην ντουλάπα που σημαίνει πως με κάποια κλειστά φύλλα δεν θα φαίνεται η συσκευή και δεύτερον να κόβεται η ντουλάπα.

1. Τηλεόραση μέσα στην ντουλάπα

Είναι μια λύση που δεν χρειάζεται ιδιαίτερο σχεδιασμό. Απαραίτητα τα συρόμενα φύλλα έτσι ώστε όταν είναι ανοιχτά να μην εμποδίσουν την τυχούσα διέλευση μας μπροστά από την TV. Με κλειστά τα φύλλα δεν βλέπουμε τίποτα το περίεργο. Το μόνο αρνητικό είναι πως χάνουμε λίγο από τον αποθηκευτικό χώρο της ντουλάπας μας. Είναι η λύση που χρησιμοποιείται περισσότερο πλέον.

 

2. Κομμένο τμήμα ντουλάπας για εντοιχισμό τηλεόρασης

Είναι η λύση που επιλέγουμε αν θέλουμε να έχουμε ανοιγόμενα πορτάκια. Αν επιλέξουμε σωστά χρώματα θα καταλήξει μια ωραία κατασκευή. Τα ανοιγόμενα ντουλαπόφυλλα είναι πιο ανθεκτικά στην χρήση τους από τα συρόμενα πορτάκια. Σε σχέση λοιπόν με την πρώτη λύση πρέπει απλά να απαντήσετε στην ερώτηση “ανοιγόμενα ή συρόμενα;”

 

3. Ντουλάπα με σταθερό τμήμα.

Δεν είναι η πιο πρακτική λύση αλλά σίγουρα είναι η πιο design-άτη. Ένα σταθερό τμήμα που αποτελείται από γυψοσανίδα στο μέσο της ντουλάπας με την κατάλληλη υποδοχή για την TV. Πίσω από την κατασκευή δεν θα είναι εύκολο να χρησιμοποιούμε τα ράφια! Για τον προηγούμενο λόγο κατασκευάστε το όσο το δυνατόν μικρότερο. Στις παρακάτω φωτογραφίες βλέπουμε να έχουν χρησιμοποιηθεί συρόμενα φύλλα αλλά μπορούν εξίσου να λειτουργήσουν και ανοιγόμενα πορτάκια.

source – πηγή

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr