Είναι ένα από τα σημαντικά θέματα του χώρου. Είναι τόσο σοβαρό όσο και τα έπιπλα. Αν και δεν θεωρώ ότι υπάρχουν κανόνες στην διακόσμηση, προσπαθήσαμε να ομαδοποιήσουμε και να σας βάλουμε σε σωστή τροχιά αν είστε σε περίοδο αλλαγών.

1. Ο  βασικός κανόνας είναι να κρεμάσετε τις κουρτίνες όσο πιο κοντά στην οροφή του δωματίου. Αφήστε μερικά εκατοστά για να έχετε πρόσβαση στην τοποθέτηση τους και εννοείται να μην ακουμπούν την οροφή. Στην περίπτωση που βάλετε rollers πρέπει να ξεκινάνε από το τέλος του παραθύρου.

2. Μην ανησυχείτε ποτέ για τα παράθυρά σας αν είναι πάρα πολύ μεγάλα. Είναι σαν να είσαι πάρα πολύ όμορφος. Εάν φοβάστε ότι με τα τεράστια παράθυρα σας θα έχετε πολλά τετραγωνικά κουρτινών και θα σας “πλακώσουν” το σαλόνι, βάλτε κουρτίνες στο χρώμα του τοίχου σας.
v

3. Βεβαιωθείτε ότι κουρτίνες σας συμπληρώνουν το υπόλοιπο των επίπλων σας. Σε ένα δωμάτιο που έχετε τέσσερα βασικά στοιχεία: το δάπεδο, οροφή, τοίχους και τα έπιπλα, μόνο ένα μπορεί να είναι ο πρωταγωνιστής του χώρου. Τα άλλα στοιχεία εμφανίζονται σε ένα υποστηρικτικό ρόλο, οπότε αν θέλετε κουρτίνες λεοπάρ, δεν θέλετε ένα καναπέ λεοπάρ και αντίστροφα.

4. Κατά την επιλογή μεταξύ ξύλινες περσίδες και ρωμαϊκές κουρτίνες πρέπει να αποφασίσετε πόσο ιδιωτικότητα  θέλετε να έχετε μέσα στον χώρο σας. Οι περσίδες δεν κόβουν 100% το φως ενώ οι ρωμαϊκές κουρτίνες δεν το αφήνουν καθόλου να περάσει.

5. Το μήκος της κουρτίνας είναι θέμα προσωπικής προτίμησης. Αυτό που μας αρέσει εμάς είναι η κουρτίνα να ακουμπάει ίσα ίσα το πάτωμα, αυτό δημιουργεί μια πιο καθαρή εικόνα του χώρου. Αν σας αρέσει να πέφτει περισσότερο στο πάτωμα , το σωστό είναι περίπου στους δέκα πόντους.

6. Για τα υπνοδωμάτια, που θέλουμε να έχουμε την δυνατότητα να μπορούμε να δημιουργήσουμε πλήρη συσκότιση τα ρολά χοντρού υφάσματος είναι τα πιο ιδανικά.

7. Αν έχετε εκτυφλωτικό φως μέσα στον χώρο σας, δοκιμάστε rollers που είναι κατασκευασμένα από διάτρητο βινύλιο, έτσι ώστε να επιτρέπουν μόνο έναν ορισμένο όγκο φωτός να εισέρχεται.

8. Όταν κρεμάτε κουρτίνες, βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει το σωστό μέγεθος. Το ύφασμα που θα κρεμάσετε πρέπει να έχει δύο εώς και δυόμιση φορές το μήκος του παραθύρου.

δείτε μερικές ιδέες που συλλέξαμε για εσάς

αν σας άρεσε το άρθρο, κοινοποιήστε το ώστε να το δουν και οι φίλοι σας.

πηγή : elle decor

…και μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στην σελίδα μας στο facebook – homie.gr

homie.gr