Η μοναστηριακή τραπεζαρία με παγκάκι είναι ένα έπιπλο που δίνει βαρύτητα στον χώρο. Μια από τις ιδιαιτερότητες της είναι ο όγκος και οι μεγάλες διαστάσεις του.
Σε πολλά σπίτια θα θέλαμε να το τοποθετήσουμε αλλά ο χώρος δεν είναι πάντα σύμμαχος. Τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά μια μοναστηριακή τραπεζαρία ταιριάζει απόλυτα με παγκάκι αντί για ατομικές καρέκλες. Χρειάζεται πολύ λιγότερος χώρος και εξυπηρετούν περισσότερα άτομα σε περιπτώσεις συνωστισμού.

 

Ένας γενικός κανόνας (αλλά όχι απαράβατος) για τα παγκάκια που συνοδεύουν μοναστηριακά τραπέζια είναι το υλικό. Πρέπει να είναι το ίδιο χρώμα και τύπος υλικού. Είναι μια ασφαλής επιλογή.

Στην περίπτωση που το πόδι του τραπεζιού δεν είναι από ξύλο, θα δείχνει εξίσου καλαίσθητο να ακολουθεί το ίδιο σχέδιο και το παγκάκι μας.

 

Ταιριάζει πολύ και σε τραπεζαρίες εξωτερικού χώρου. Απλά αν επιλέξετε τραπεζαρία για εξωτερικό χώρο προσπαθήστε να κάνετε την σωστή επιλογή από θέμα ποιότητας αφού πρέπει να έχει τις αντίστοιχες αντοχές στις καιρικές συνθήκες. Είναι δεδομένο βέβαια πως το ξύλο και το σίδερο όταν εκτίθενται  σε καιρικές συνθήκες θέλουν συντήρηση.

Ωραία τα μοναστηριακά τραπέζια και παγκάκια όμως το σπίτι μας δεν είναι μοναστήρι, καλό είναι να βάλετε ένα μαξιλάρι που να ταιριάζει με τα υπόλοιπα χρώματα του σπιτιού ώστε οι καλεσμένοι μας να κάθονται πιο άνετα.

Η αφαιρετική διακόσμηση είναι ωραία και εμείς την προτιμούμε. Στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι, στην καθημερινότητα να βγάζουμε τα μαξιλάρια ώστε να φαίνονται οι γωνίες και ο σχεδιασμός του επίπλου 100% και στις περιπτώσεις που έχουμε μια εκδήλωση στο σπίτι μας να βάζουμε τα μαξιλάρια ξανά.

tip. φροντίστε τα μαξιλάρια να δένουν με κάποιο τρόπο καλά στο παγκάκι καθώς όλοι θα έχουμε εκνευριστεί κάποια στιγμή με ένα μετακινούμενο μαξιλάρι που γλιστράει πάνω στο έπιπλο.

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook ώστε να ενημερώνεστε άμεσα για τα άρθρα μας

source – πηγή

homie.gr