Οι εποχές είναι δύσκολες αλλά πάντα υπάρχει κόσμος που θέλει να κάνει αλλαγές στο σπίτι του και ιδιαίτερα στην κουζίνα του. Προχωρώντας σε μικρές μετατροπές των χώρων που κινούμαστε βοηθάει
και στην ψυχολογία μας σύμφωνα με έρευνες ψυχολόγων.

Η κουζίνα είναι ένα σημείο του σπιτιού που η κάθε σκέψη για αλλαγή της μας προβληματίζει έντονα, καθώς το κόστος για την αλλαγή μιας μεσαίου μεγέθους κουζίνας ανέρχεται πάνω από 3.000€ .

Αν έχουμε μια παλιά μασίφ κουζίνα (με τα γνωστά σχέδια στα ντουλαπάκια που κατά κόρων διάλεγαν οι ιδιοκτήτες) σίγουρα θα μας φαίνεται παλιομοδίτικη, όμως κάνοντας σωστές επιλογές μπορεί να γίνει ξανά ένας χώρος που δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από κουζίνα που μόλις παραγγέλθηκε.

Εννοείται πως η βασική μετατροπή θα είναι το χρώμα. Η τάση για τα σχέδια των κουζινών είναι οι διχρωμίες που εναλλάσσονται μεταξύ των κρεμαστών ντουλαπιών και των ντουλαπιών βάσεως.

Το δεύτερο που θα χρειαστεί να αλλάξουμε είναι ο πάγκος. Ένας πάγκος παλιάς κουζίνας όσο καλά και να είναι διατηρημένος και προσεγμένος σίγουρα θα έχει σημάδια που θα αποκαλύπτουν την ηλικία του. Μπορείτε να βάλετε έναν απλό μονόχρωμο λευκό πάγκο ή έναν πάγκο στο χρώμα του ξύλου. Προσέξτε όμως, αν επιλέξετε πάγκο στο χρώμα του ξύλου δεν πρέπει να έχετε πορτάκια στο χρώμα κάποιου ξύλου και ας είναι εντελώς διαφορετικά τα νερά και τα χρώματα. Αν τελικά αφήσετε κάποιο από το παλιό τμήμα της κουζίνας και είναι χρώματος ξύλου, επιλέξτε μονόχρωμο πάγκο. Επίσης για τους μονόχρωμους πάγκους προτείνουμε να έχουν λεπτό πάχος (2-4εκ.) ενώ για τους “ξύλινους” (5-6εκ.). Το ξύλινο όταν είναι πιο φαρδύ δίνει την αίσθηση του μασίφ.

Τρίτο σημείο αλλαγής είναι η πλάτη της κουζίνας, ο “καθρέπτης” όπως λέγεται. Τα πλακάκια  είναι η ταυτότητα της κάθε εποχής. Οι έμπειροι διακοσμητές μπορούν να αναγνωρίζουν ακριβή χρονολογία του εσωτερικού ενός σπιτιού από τα πλακάκια (σχέδιο, χρώματα, μεγέθη). Μπορείτε να δείτε μερικές επιλογές για καθρέπτες κουζινών εδώ .

Τέταρτο και τελευταίο είναι ο νεροχύτης και η μπαταρία (βρύση). Επιλέξτε ένα μοντέρνο νεροχύτη χωρίς πολλά στρογγυλέματα και ακόμα καλύτερα με ΜΙΑ μεγάλη γούρνα και μεγάλο βάθος.

Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες από παλιές κουζίνες που βάφτηκαν και επανήλθαν σχεδιαστικά στην εποχή μας.

 

 

Επιλέξτε διχρωμίες ή τριχρωμίες ταιριάζοντας τα χρώματα μεταξύ τους.

Ξύλο και λευκό. Πάντα θα είναι στην μόδα. Στη παρακάτω κουζίνα επικρατούν 2 χρώματα. Μόνο τα ντουλάπια της βάσης είναι διαφορετικό χρώμα και όλα τα άλλα (κρεμαστά, πάγκος, πλάτη κουζίνας) είναι ίδια.

 

Μην σας τρομάζει το πολύ σκούρο χρώμα, ακόμα και το μαύρο. Τολμήστε με έναν πάγκο διαφορετικού χρώματος και θα δείτε πως αμέσως θα αποκτήσει άλλη βαρύτητα ο χώρος σας.

 

Και μόνο πάγκο-νεροχύτη-μπαταρία να αλλάξετε η διαφορά θα είναι αισθητή.

Γκρι και άσπρο. Απλό βάψιμο. Λεπτομέρειες με μαύρα πόμολα!

 

 

 

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο instagram για καθημερινές ιδέες εσωτερικής διακόσμησης πατήστε στην εικόνα

source – πηγή

homie.gr