Το παράθυρο είναι απαραίτητο στο μπάνιο καθώς μας επιτρέπει να έχουμε φυσικό αερισμό και φωτισμό και κατ΄επέκταση “υγεία” στον χώρο. Τι γίνεται όμως όταν υπάρχει, αλλά βρίσκεται σε λάθος σημείο;
Στα w.c. δεν είναι τόσο απαραίτητα όμως αν υπάρχουν είναι καλοδεχούμενα. Στα λουτρά είναι περισσότερο αναγκαία γιατί οι θερμοκρασίες και η υγρασία που αναπτύσσονται έχουν μοναδικό φάρμακο τον φυσικό αερισμό και φωτισμό. Δεν υπάρχει πρόβλημα χωρίς λύση τουλάχιστον για την πρακτικότητα και διακόσμηση σπιτιών.
Ευφάνταστοι σχεδιαστές αλλά και απλοί ιδιοκτήτες σκέφτηκαν “πονηριές” που μας δίνουν τετραγωνικά χρήσης στον χώρο ακόμα και αν η δομική διαμόρφωση του χώρου δεν βοηθάει.

Αν είναι μεγάλα παράθυρα και μας καταπίνουν τοίχους που χρειαζόμαστε σε ένα μπάνιο, τότε μπροστά τους μπορεί να τοποθετηθεί ένας μοντέρνος καθρέπτης. Στην παρακάτω φωτογραφία είναι μια πρακτική λύση μόνο όταν τα παράθυρα λειτουργούν ως καρμανιόλες δηλαδή κάθετης κίνησης.

Η πιο κάτω λύση θα αρέσει περισσότερο αφού το παράθυρο βρίσκεται πίσω από τον καθρέπτη μας. Με δύο ανοιγόμενα φύλλα καθρέπτη  μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πλήρως καθρέπτη και παράθυρο ανάλογα με τις ανάγκες της στιγμής.

Τα συγχαρητήρια μας και στον παρακάτω σχεδιαστή που με έναν απλό συρόμενο κρεμαστό μηχανισμό κατάφερε να απολαμβάνει πλήρη χρήση καθρέπτη και παραθύρου.

 

 

 

Αν η θέα από το παράθυρο μας είναι όμορφη, είναι κρίμα να την κρύψουμε με αμμοβολισμένο τζάμι. Μπορείτε με ένα κινητό στοιχείο μέσα από το παράθυρο σας να δημιουργείτε την ιδιωτικότητα  που χρειάζεστε όταν το επιθυμείτε και όταν θέλετε να κάνετε ένα ρομαντικό μπάνιο με την αγαπημένη σας θέα να έχετε την επιλογή να το κάνετε.

source – πηγή

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook